Ugrás a tartalomra

Átvették okleveleiket a Gépészmérnöki és Informatikai Kar végzős hallgatói

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. február 09. péntek 16:59
„Fogadom, hogy a selmeci hagyományokhoz hűen tudásommal mindenkor a műszaki haladást, hazám fejlődését, az emberiség felemelkedését szolgálom” – zengett az eskü a Gépészmérnöki és Informatikai Kar pénteki diplomaátadó ünnepségén a Miskolci Egyetemen.
Fotó: Mocsári László

A ceremónián Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elismerően szólt a mai egyetemista és friss diplomás fiatalokról. Kiemelte, ez a generáció nagyon tudatosan, világos elképzelésekkel vág neki élete következő szakaszának. „Önök a diplomájukat Magyarország egyik legjobb egyetemén szerezték, legyenek erre büszkék. Biztos vagyok abban, hogy a kellő tudással, kiválóan felkészítve lépnek ki az egyetem kapuján. Kérem, hogy vigyék jó hírét annak az egyetemnek, amelyről kamarai elnökként rendszeresen azt hallom a nemzetközi üzleti világban, hogy a műszaki oktatásával, megoldásaival és fejlesztéseivel ott van a világ térképén. Ez a helyi gazdasági szereplők számára is kiemelten fontos” – közölte az elnök. 

A kamara elnöke a gazdaság állapotáról is szót ejtett. Rámutatott, az elmúlt évek nem csak az egyetemistáknak voltak nehezek, hanem a gazdaságnak is, egymást követték a válságok, de talpon maradtunk. A gazdaság működőképes, túlélte a nyomást és nagyon várja a friss tudást, az új gondolatokat, a fiatalok lendületét. 

Siménfalvi Zoltán a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja az oklevelek átadása előtt ismertette, a 2023/24-es tanévben 224 fő szerzett diplomát a karon, az ünnepségen ebből 173-an vehették át a végzettséget igazoló okmányt. „Külön büszkeség, hogy a végzőseink nagy számban szereztek kitüntetéses oklevelet, amely csak a legkiválóbb hallgatókat illeti meg” – mondta a dékán, gratulálva minden friss diplomásnak. 

„Azért jöttem a Miskolci Egyetemre, mert minden barátomtól azt hallottam, hogy nagyon jó képzés folyik itt. Ez be is bizonyosodott számomra. A logisztikai mérnök szakot pedig nagyon érdekesnek gondoltam, és örülök, hogy végül ezt választottam.  Ezzel a szakképesítéssel sok helyen kaphatok munkát a világban” – tudtuk meg Seprényi Kitti végzett logisztikai mérnöktől, aki a Bosch vállalat különdíját is kiérdemelte a tanulmányai alatt írt négy TDK dolgozattal és kilenc szakmai publikációjával. A munka világa azonban még várhat, Kitti marad mesterképzésre az egyetem falai között. 

„A magasszínvonalú képzés és a szép kampusz miatt választottam ezt az egyetemet. Nagyon tetszik az, hogy őrzik a hagyományokat, ami nekem sokat jelentett” – árulta el Garamszegi Márton frissen végzett mérnök-informatikus. Az ő terve is az, hogy marad az egyetemen még két évig, és elvégzi a mérnök-informatikus mesterképzést. Hogy utána merre tovább, az majd még kialakul – mondta mosolyogva.

Diplomaosztó a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. Galéria!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!