Ugrás a tartalomra

Az érettségi írása közben nem kötelező a szájmaszk, és nem lesznek rendőrök a tantermekben

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 25. szombat 11:58
Interjút adott a Klebersberg Központ elnöke, ahol többek között beszélt az évzárókról, az évnyitóról, a Nemzeti Alaptantervről és a mostani érettségik lebonyolításáról.

Az érettségiken, ha mindenki betartja az előírásokat, nem lesz fertőzésveszély – mondta Hajnal Gabriella a Növekedés.hu-nak. A Kleberberg Központ elnöke hangsúlyozta, felkészültek arra, hogy meglegyenek a megfelelő védőfelszerelések - maszkok, kesztyűk, fertőtlenítők - a diákok és tanárok számára is. Több iskola is részt vesz az érettségik lebonyolításában, és nagy termekben helyezik el a diákokat, megerősítették a folyosóügyeletet és a takarítást is. Minden iskolát fertőtlenítettek, mindenhol kint lesznek a védőfelszerelések.

Arról is beszélt, hogy a diákoknak a vizsga írása közben nem kötelező a maszk viselése, ámde ha felállnak és kimennek a teremből, akkor fel kell venniük a maszkot. Elviekben a tantermekben biztosítják a vizsgázók számára a kétméteres távolságot.

Érettségizők tavaly. | Fotó: Juhász Ákos

A tanárok érettségi felügyeletével kapcsolatban megjegyezte Hajnal, hogy a 60 év fölöttieket nem osztják be, illetve ha valakiről tudják, hogy krónikus beteg, akkor őt sem. És bár kétszer annyi tanárra lesz szükség, biztos benne, hogy lesz elegendő számú felügyelő tanár.

„Az épületek környékén rendőri felügyelet lehetséges, de leginkább azért, hogy ne legyenek csoportosulások” – fogalmazott a Klebersberg Központ elnöke, hozzátette ugyanakkor, hogy a tantermekben nem lesznek rendőrök.

Arra a kérdésre, hogy lesznek-e tanévzáró ünnepségek, Hajnal Gabriella elmondta, hogy nem. Reményeik szerint viszont szeptemberben már tarthatják az évnyitókat, ahol azt javasolják majd, hogy bepótolhatják az elmaradt ballagásokat.

Az új tanévvel kapcsolatban elmondta, nem látja akadályát, hogy elindulhasson a Nemzeti Alaptanterv. A kerettantervek készen vannak, fent vannak az Oktatási Hivatal honlapján, a helyi tanterveket pedig az iskolák készítik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!