Ugrás a tartalomra

A belvárosban régészkedtek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 28. szombat 18:05
Kétnapos programmal várta az érdeklődőket a Herman Ottó Múzeum Régészeti tára a régészet napja apropóján.
Fotók: Mocsári László

A régészet napja rendezvénysorozat évek óta szerepel a Herman Ottó Múzeum Régészeti Tárának programjai között. A pandémia szülte kétéves kényszerszünet után idén májusban ismét számtalan érdekességgel várják a látogatókat.

A programok az "Egy falat őskor" című közösségi régészeti előadással kezdődött a régészet napja alkalmából szervezett kétnapos rendezvénysorozat a Feledy-házban. Szombaton aztán délelőtt tíz és délután kettő óra között még ennél is közelebb hozták a tudományágat. 


Az idei év témája „A megtartó közösség” elnevezést viselte, melyhez kapcsolódva egy izgalmas, interaktív társasjátékot állítottak össze a szervezők. A játék négy állomásból állt, időtartama hatvanöt perc volt. Ebben a csapatokat óránként indították, és a körök végén eredményt is hirdettek, végül a résztvevők jutalomban részesültek.

A ház azokat várta, akik az egykor itt élt kelta, germán, honfoglaló és pálos közösségekről szerettek volna többet megtudni – vagy éppen játszva tanulni és ismeretet szerezni a régészek munkájáról.


Aki érdeklődött iránta, az régészeti leleteket is válogathatott, csomagolhatott, tárgyak után kutathatott. Aztán középkori épületekkel és forrásrészletekkel kirakózhatott, leleteket ismerhetett meg, kézbe vehette azokat, nem utolsósorban pedig középkori épületek után kutathatott a térképeken. Ezenfelül az épületben kialakítottak kreatív kuckót és kézműves sarkot is, ahol a kicsik színezhettek, rajzolhattak és gyurmázhattak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!