Ugrás a tartalomra

​​​​​​​Bővült az árfigyelő

MTI
Utoljára módosítva
2024. január 13. szombat 10:58
Bővült az árfigyelő, már hetvennyolc termékkategória napi árait mutatja meg a rendszer. Bekerültek a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott termékek, továbbá a marhahús és az ásványvíz is - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel szombaton.
Fotó: Getty Images

A közlemény szerint szombattól újabb tizenhat termékkategóriával bővült a GVH által működtetett online árfigyelő rendszer. Így már hetvennyolc termékkategóriában - ami több mint ezernyolcszáz különböző élelmiszerterméket jelent - hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók. 

Bekerültek az árfigyelőbe a speciális étrendet követők által leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Hozzátették, Magyarországon több mint három millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával, vagy élelmiszer-allergiával, nekik mostantól célzottan is segít az árfigyelő. Emellett új termékkategória az ásványíz és a marhahús is. 

Így már hetvennyolc termékkategóriában - ami több mint ezernyolcszáz különböző élelmiszerterméket jelent - hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók a GVH által működtetett rendszerbe az arfigyelo.gvh.hu oldalon. Az online árfigyelőben hat nagy kereskedelmi lánc mintegy ezerkétszáz boltjában kereshetnek a fogyasztók.     

Az online árfigyelővel, tudatos tervezéssel - például a bevásárlólista és a térképes boltszűrő funkciók használatával - több ezer forintot és sok időt lehet megspórolni a nagybevásárlások során. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!