Ugrás a tartalomra

Brutális emberölésben hirdetnek ítéletet Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 19. szerda 10:10
A perbeszédekhez érkezett a dövényi gyilkosságként ismertté vált büntetőügy elsőfokú tárgyalása, a Miskolci Törvényszék befejezte a bizonyítást és a jövő héten ítéletet hirdet az ügyben.

A három vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, egy további nő ellen bűnpártolás miatt indult eljárás.

A vád szerint a sértett és a vádlottak együtt italoztak, majd az egyik nő által vezetett autóval Putnokra indultak. Az autóban utazók vitatkoztak, majd a két férfi vádlott a sértettet egy késsel többször megszúrta, a nyakát is megvágta. Putnokra érve a vérző sértettet a kocsiból kihúzták, és tovább szurkálták, mindaddig amíg a sértett életét vesztette. A vádlottak a holttestet az autóba visszatették és a közeli településre vitték, ahol az egyik nő ingatlanán lévő emésztő gödörbe tették.

A szerdai tárgyaláson az ügyész a vádlottak bűnösségének megállapítását kérte a bíróságtól, indítványozta, hogy a bíróság a sértett megölésében közreműködő vádlottakat életfogytig tartó szabadságvesztésre, míg a bűnpártolással vádolt társukat börtönbüntetésre ítélje.

A vádlottak nem ismerték el a bűnösségüket; a védők a vádlottak felmentésére tettek indítványt. A holttest eltüntetésében segédkező nő beismerte tettét, védője felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a törvényszéktől.

A törvényszék az ügyben június 28-án 10 órakor hirdet ítéletet – tájékoztatta szerkesztőségünket Horváth Dóra sajtószóvivő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!