Ugrás a tartalomra

DK: tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre!

MTI
Utoljára módosítva
2021. április 18. vasárnap 13:43
A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy tűzzék ki a fekete zászlót a Parlamentre, miután elhunyt a koronavírus 25 ezredik magyar áldozata.

Varga Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján közölte, hogy 25 ezren haltak bele a járványba, ami megelőzhető lett volna a rendelkezésre álló erőforrások helyes felhasználásával.
    
Orbán Viktor kormánya "ehelyett adriázott, a megbetegedések emelkedését látva a nyitásról kezdett nemzeti konzultálni, majd amikor érzékelték, hogy nagy a baj, megpróbálták az ellenzékre kenni saját sarukat" - fogalmazott az ellenzéki politikus.
    
A DK képviselője azt mondta, a kormánynak legalább most kellene önkritikát gyakorolnia, "ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, nem voltak hajlandóak felkészülni, amikor lehetett volna, tömegesen tesztelni, amikor kellett volna, nemzetközi segítséget kérni, amikor látták, hogy sem elegendő ember, sem eszköz nem áll rendelkezésre a betegellátásban".

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!