Ugrás a tartalomra

Együttműködés a Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Bank Békéltető Testülete között

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 27. szombat 08:05
Együttműködési megállapodás született a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testülete között azzal a céllal, hogy a Kormányhivatal és az MNB segítse a fogyasztók kiszolgáltatottságának csökkentését, az arra rászoruló állampolgárok pénzügyi fogyasztóvédelmi támogatását, valamint ingyenes tanácsadást és jogi segítséget nyújtson az állampolgárok érdekérvényesítéséhez.
Fotó: Végh Csaba

A pénzügyi szolgáltatásokat igénybe vevő állampolgárokat megfelelő információkkal kell ellátni. Éppen ezért az országban elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mintaprogram indul a Magyar Nemzeti Bank és a megyei kormányhivatal együttműködésében.

Demeter Ervin kormánymegbízott elmondta, a járási hivatalokban az ügysegédek, amikor mennek a dolgukat intézni, akkor egy kérdőívvel felmérik a fogyasztói igényeket. – Ez az egyik módja, a másik módja pedig, hogy abban a kormánybuszban, ami járja a megyét, ül a nemzeti bank egyik munkatársa, és tanácsokkal ellátja az arra igényt tartókat, a harmadik pedig az, hogy tájékoztató anyagokat visznek magukkal.

A program első körben két hónapig tart majd. Szabó Ildikó, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Békéltető Testületének irodavezetője úgy nyilatkozott, a kormányablak buszain érkező szakemberek bármilyen típusú pénzügyi kérdésre, panaszra, segítségre közvetlenül tudnak majd választ adni az állampolgároknak.

Augusztus 1-jétől szeptember végéig a vidéken élő állampolgároknak is lehetőségük lesz arra, hogy ha egy új pénzügyi terméket szeretnének igénybe venni, vagy netán egy panasznyomtatványt kitölteni, akkor a kormánybuszon dolgozó MNB-s munkatársak segítségét igénybe vehessék. Az első ilyen közös kitelepülés augusztus 8-án Ongán lesz.

Gerőcs-Tóth Andrea, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta, ez a busz ad majd leginkább lehetőséget arra, hogy a kitelepülés helyszíneire a Magyar Nemzeti Bank képviselői is ki tudjanak érkezni és ott az érdeklődőket megfelelő pénzügyi felvilágosítással el tudják látni.

A kormánybusz állomásai a kormányhivatal és a kormányablak honlapján elérhetőek. Ám az állampolgárok Miskolcon továbbra is igénybe vehetik a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózatának szolgáltatásait. A Szemere út 2. szám alatt heti három alkalommal nyújtanak tanácsadást az ott dolgozó szakértők, jogászok és közgazdászok azoknak, akik pénzügyi problémákkal jelentkeznek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!