Ugrás a tartalomra

Földön kúszva kiáltozott segítségért

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 03. csütörtök 10:53
A fiatalkorú vádlott a sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt hátulról meglökte, a térdre esett áldozat kezéből kirángatta a táskáját, aztán a zsákmánnyal elmenekült a helyszínről.
Fotó: MiNap-archív/Horváth Csongor

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt, aki a vádirat szerint tavaly decemberben Miskolcon az egyik futballstadion környezetében lévő utcákon sétált, amikor észrevette a sántítva, gyalogosan közlekedő időskorú nőt. Követni kezdte, majd amikor mögé ért, hátulról meglökte tenyérrel a hátánál, és ráfogott a nő kezében lévő táskára, hogy megszerezze. 

A sértett az erős lökéstől térdre esett, azonban nem engedte el a táskáját, a huzakodás közben a vádlott őt egy méternyi szakaszon vonszolta a földön, mire ki tudta szakítani a kezéből a vászontáskát, és futva elmenekült.  
A vádlott a táskában lévő pénztárcából ötezer forint készpénzt zsákmányolt, majd a táskát és az abban lévő személyi okmányokat egy parkos részen eldobta. 

A sértett a helyszínen maradt, a földön fekve segítségért kiabált, azonban senki nem járt arra, nem tudott felállni, ezért elkúszott egy villanyoszlopig, és végül abban megkapaszkodva állt fel, és egy közelben lakó szomszédjától kért segítséget. A cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett el. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

(Címlap fotó: Horváth Csongor)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!