Ugrás a tartalomra

Folytatódik a pedagógussztrájk, élőlánc ölelte körbe Budapestet

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 27. csütörtök 12:51
Október 27-re újabb országos sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek. A munkabeszüntetésen kívül számos megmozdulás várható országszerte. A tiltakozó diákok egész Budapestet „körbeölelő” élőláncot szerveznek csütörtök reggelre – tudósított a 24.hu.
Fotó: 24.hu

A tiltakozó diákok egész Budapestet „körbeölelő” élőláncot szerveztek csütörtök reggelre. Reggel fél nyolctól formálódott az élőlánc, nyolc óra előtt már szép számmal voltak jelen a város több részén, Pesten és Budán egyaránt, nyolc után pedig gyakorlatilag az egész körutat sikerült lefedniük a tiltakozóknak. Az élőláncnak hivatalosan háromnegyed kilenckor lett vége – olvasható a 24.hu folyamatosan frissülő tudósításában

Az Egyesült Diákfront, a noÁr, a PDSZ, a PSZ és a Tanítanék reggel fél nyolckor a Margit hídnál tartott sajtótájékoztatót a polgári engedetlenség, a sztrájk és az oktatással kapcsolatos tiltakozások értékeléséről és jövőjéről.

„Azon pedagógusok, akik még nem álltak ki: önök helyett nem tudunk harcolni – mondta Molnár Áron noÁr a sajtótájékoztatón. Az ellenállást ki kell terjeszteni a többi szakszervezetre, szolidaritást kell vállalniuk az állampolgároknak, és országos szolidaritási sztrájkot, polgári engedetlenséget kell vállalnunk – fogalmazott.
Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója arról beszélt, hogy hogy miközben már két hónapja zajlanak a tüntetések az oktatás szabadságért, a közoktatásért felelős miniszter, Pintér Sándor egy szót sem szól, és szintén hallgat Orbán Viktor miniszterelnök. Amíg nem érnek el eredményt, nem hagyják abba a tiltakozást, jelezte.

A tiltakozó diákokat összefogó EDF egyik képviselője, Pirint Gergő úgy fogalmazott: a diákság körében országos megmozdulássá vált. Az élőlánc szinte már szokássá vált, a kormány hallgat, és azt mondják, amerikai pénzből finanszírozzák a tüntetéseket, ami persze nem igaz, jelezte. Úgy vélekedett: eljön az a pillanat, amikor a kormány sem tud már hallgatni, mert egyre többen vannak, egyre többen lesznek.

November 2-án a közoktatás helyzetéről szóló vitanapot tartanak a parlamentben, a pedagógus sztrájkbizottság képviselőit november 7-re a közoktatásért felelős államtitkár egyeztetésre hívta. A következő sztrájknap november 18-án lesz.

A 24.hu részletes tudósítása ITT olvasható. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!