Ugrás a tartalomra

Jelentkezzen, ha úgy érzi, egy kis zsenit nevel!

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. június 10. szerda 14:17
Túl sok kérdést tesz fel a gyermeke? Túlságosan érdeklődik a világ dolgai iránt, Ön pedig már nem győzi válaszokkal, könyvekkel, tanfolyamokkal? Erre legjobb megoldást az MCC FIT nyújthat.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjába (továbbiakban: MCC FIT) iskolán túli, izgalmas kiegészítő képzésekkel várják a tudásra szomjas és kreativitásra nyitott negyedik osztályos diákokat, akik ősszel kezdhetik meg kalandokban, kihívásokban bővelkedő tanulmányaikat egy remek közösségben.

Madzinné Ortó Ildikó régióvezető elmondta, ez egy komplex szemléletű, élménypedagógiai módszereken alapuló tehetséggondozás. – Minden témát játékosan közelítünk meg, a gyerekek mindent kipróbálhatnak, kézbe vehetnek vagy éppen saját maguk készíthetnek el. Ez egy egyedülálló oktatási forma, amit felső tagozatosoknak kínálunk. Pénzügyi, egészségügyi és internetes tudatosságot, robotikát tanulnak, valamint rávilágítunk a matematika és a művészetek kapcsolatára, továbbá számos természettudományos kísérletet végzünk. Vannak önismeretet, kreativitást és nyilvános szereplést fejlesztő foglalkozásaink.

– Egy saját fejlesztésű e-learning rendszerrel rendelkezünk, ez az e-FIT, ami otthon, önállóan végezhető el. Elektronikus tananyagaink rendszerezik és bővítik a kurzuson elhangzottakat, oktatóvideókkal kísért ismeretekkel, játékos feladatok megoldásával azonnali visszajelzést kapnak a gyerekek. Fejlődésüket oktatóink személyre szabott, részletes értékelése teszi nyomon követhetővé. Tanáraink között vannak mentőtisztek, kutatók, mérnökök, dietetikusok, üzletemberek, trénerek, orvosok és marketing szakemberek. Emellett hétköznap délutánonként beszédközpontú angol nyelvoktatást is kínálunk bizonyos tanulóinknak. A program fő védnökei Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és Kádár Annamária mesepszichológus.

– Olyan diákokat várunk, akik az átlagnál nyitottabbak, érdeklődnek a világ dolgai iránt, kíváncsiak. Azokat, akik szeretnek új ismereteket elsajátítani, csapatban dolgozni, együtt tevékenykedni egy jó közösségben. Fontos, hogy a hozzánk jelentkező gyerekek nagyobb teherbírással rendelkezzenek, mint társaik, hiszen kéthetente egy napot töltünk együtt, ez pedig elköteleződést jelent. Nem feltétlenül a kitűnő tanulókat várjuk, a felvételire pedig nem lehet készülni, hiszen a gyerekek személyiségére vagyunk kíváncsiak. A most jelentkezők ötödiktől nyolcadikig dolgoznak velünk, és az a tapasztalatunk, hogy elenyésző lemorzsolódás.

– A program létjogosultságát az bizonyítja legjobban, hogy egyre több helyen nyílik központunk, Beregszászon és Sepsiszentgyörgyön is van lehetőség erre az egyedi képzésre.

Az MCC egy élethosszig tartó tanulási modellt kínál, hiszen van általános, középiskolás és egyetemi programunk is, ez utóbbiak egyelőre most még csak Budapesten, de távlati céljaink között szerepel, hogy vidékre is kibővítsük a palettát. A felsőoktatásunk a '90-es évek végétől működik Magyarországon, tehát vannak, akik már végeztek. Ők öregdiák közösségben segítik az MCC tevékenységét. Többen közülük nemzetközi cégeknél helyezkedtek el, vagy külföldön tanítanak már jeles professzorokként, illetve különböző vállalatokban töltenek be jelentős vezetői szerepet.

– A szeptemberben induló képzésünk kéthetente szombatonként délelőtt 9-től délután 4 óráig tart. Ezen a napon a diákok ebédet is kapnak. Ötödik éve vagyunk jelen Miskolcon, és az országban összesen hat helyszínen: Budapest, Szolnok, Pécs, Veszprém, Kecskemét és Miskolc. Tavaly ballagtattuk el az első nyolcadik osztályos csoportunkat. Minden nyáron ötnapos kétszáz fős tábort szervezünk az ország összes fites fiataljának. Itt is fontos az élménypedagógia és az oktatás a kikapcsolódás mellett.

– Tanévünkre jelentkezni június 30-áig lehet a fit.mcc.hu oldalon, ahol fel kell tölteni az adatokat és egy szülői ajánlást. A válogató hétvégét majd szeptemberben tartjuk, amikor végül huszonöt diákot veszünk fel a programba.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!