Ugrás a tartalomra

Két kicsi szurikáta született az állatkertben

minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. június 03. péntek 08:58
Nagyjából két hónapja jöhetett világra az a két kölyök, amelyek mostanság bújtak elő a földalatti üregből. Velük együtt az állomány így már 12 példányból áll.

Pontosan még a gondozók sem tudják, hogy mikor születtek a kicsik, hiszen az emberi szemektől távol, egy földalatti üregben indult el életük és ott is nevelkedtek. „Tapasztalataink szerint háromhetes koruk körül bújnak elő először. Ebből arra következtetünk, hogy március közepe-vége környékén születhettek meg” – tudtuk meg Veress Tamástól, a Miskolci Állatkert gyűjteményi vezetőjétől.

Fotók: Juhász Ákos

A szakember hozzátette, hogy így már 12 főből áll a Vadaspark szurikáta-közössége. Mivel a szabadban is nagyobb családi kommunákban élnek ezek az állatok, a Csanyikban is arra törekszenek, hogy erre lehetőségük legyen.

A népes família jövőjében további változások állhatnak majd be, ugyanis a gondozók „vérfrissítést” terveznek. Ennek oka, hogy egyre többen vannak, illetve tavasszal sajnos elpusztult a tenyész apa. „Így nem kizárt, hogy a csapat fiútagjaitól a közeljövőben meg kell válnunk és teljesen új vérvonalú hím érkezhet hozzájuk” – zárta Veress Tamás.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!