Ugrás a tartalomra

A légimentésért báloztak 

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. március 02. hétfő 16:23
A Miskolci Légimentők bázisának fejlesztéséért báloztak a hétvégén. Az országban először Miskolcon rendezett jótékonysági bált a Magyarországi Légimentésért Alapítvány.  Több mint nyolcvanan vettek belépőjegyet, ezzel is segítve a légimentés helyzetét. 

November közepe óta segíti a miskolci légimentők munkáját egy Norvégiából vásárolt helikopter. A miskolci bázison azonban további fejlesztésekre is szükség lenne. Dr. Czabajszki Máté 10 éve légimentő orvos. Erre az estére egyenruháját ünneplőre cserélte. 

- Ez nekem, mint a legtöbb légimentő orvosnak, a másodállásom. Ez azt jelenti, hogy idegsebész vagyok a miskolci megyei kórházban és emellett szabadidőmben légimentőzöm. Tíz év alatt rengeteg eset volt, amiből számtalan megmarad és végigkíséri az embert az élete során – fogalmazott Dr. Czabajszki Máté. 

Juhász Ákos képgalériája

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány először rendezett jótékonysági bált Miskolcon, remélve, hogy a magánszemélyek és vállalkozók figyelmét is felhívják az alapítvány támogatására. Nagy Boglárka a szervezet alapítója elmondta, a rendezvény célja a miskolci bázis fejlesztése. - A bevételt arra a célra ajánljuk fel, amit a miskolci bázison dolgozó személyzet éppen hiányként él meg, amivel jobbá lehet tenni a körülményeiket. De akár egy képzésen való részvételhez is segítséget nyújthat – nyilatkozta Nagy Boglárka.


A légimentést Miskolc önkormányzata is támogatja. Varga Andrea alpolgármester szerint azt a környezetet, amiben a légimentők dolgoznak, úgy kell kialakítani, hogy tudásuk legjavát tudják nyújtani. 

- Az Alapítvány támogatásával minél több olyan szolgáltatást tudjunk biztosítani a Légimentőknek ami az ő helyzetükön is javít. Hiszen ezzel Miskolc város lakossága egy olyan szolgáltatáshoz jut, ami a biztonságunkat és az életünket tudja megmenteni – hangsúlyozta Varga Andrea. 

A jótékonysági bálra több mint nyolcvanan vettek belépőjegyet, ezzel is hozzájárulva a légimentés helyzetének javításához. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!