Ugrás a tartalomra

Már a második kötetét mutatja be

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 12. vasárnap 10:54
Major Gyöngyi egy tizenkét éves „írónő”, akinek fejében az első kötet még kilencévesen született meg. Most a második kötettel együtt mutatja be azt, de már készen van a harmadik szövegezése is.
Fotó: Juhász Ákos

Luna Fox egy kislány, aki különböző kalandokat él át, és találkozik Hope-pal is, aki végső megoldásokat nyújt neki egy-egy problémára. Pont úgy, mint ahogy Isten „szól bele” a mi életünkbe. A könnyen olvasható történetet Major Gyöngyi, egy tizenkét éves miskolci iskolás találta ki mesefilmek alapján. A mozgóképből nyert ihlet már három könyvben öltött testet, tíz-tíz fejezet formájában. Most az első és a második könyvet mutatja be a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban szeptember 16-án, csütörtökön délután fél 5-től. Előtte Csorba Piroska Szabó Lőrinc-díjas író, költő előadását hallhatják az érdeklődők a gyermekirodalomról. 

minap.hu: Mi visz rá egy gyereket arra, hogy könyvet írjon a kortársait jobban foglalkoztató számítógépezés helyett? 

Major Gyöngyi: Szoktam játszani is a gépen, de szeretek írni is történeteket, amiknek egyikét sem fejeztem be általában. Aztán édesanyám unszolására végre kikerekedett egy teljes sztori, meg is lepődött rajta, hogy egyből tíz fejezetet nyomtam a kezébe. Aztán kritikus szemmel kezdte nézni, átolvasni az írásaimat, és bizony volt olyan, hogy vérig sértett, mikor az egyik után kijelentette, ez unalmas. Aztán megbékéltem, átírtam, mert hallgatok rá. Mint ahogy kisebb baráti körömre is, akik először láthatták az írásaimat. A mesék mellett vannak különböző internetes oldalak, amik ihletet adnak. A már megírt történetem főszereplőjét magamról mintáztam: kedves, segítőkész, odafigyelő és át tud változni sárkánnyá, tehát szuper képességei is vannak. Jó lenne, ha nekem is lenne ilyen lehetőségem. 

minap.hu: Elmeséled a menetét egy könyv megírásának?

Major Gyöngyi: Először a kötelességemre figyelek: házi és tanulás, csak aztán a könyvre. A szöveg megírása után rajzolok, mert én magam is illusztrálom. Ez a művészeti ág sem áll távol tőlem, hiszen több képregényt is elkészítettem már. A történet kapcsán el kell mondanom, hogy sajnos ha rossz kedvűen jövök haza a suliból, kinyírok néhány szereplőt, anyukám szokta megmenteni őket. Nyáron több időt tudtam az írással tölteni, mert akkor nem kellett készülni az iskolába. Óvodásként pedig nagyon szerettem mindig többször megnézni a kedvenc meséimet. 

minap.hu: Hogyan tovább? 

Major Gyöngyi: Szeretnék továbbra is írni, már három újabb történet van a fejemben, amiket tervezek papírra vetni. Felnőttként szívesen lennék magyar tanár, de érdekel a rajz és az informatika is. Jelenleg a Diósgyőri Református Általános Iskola hetedikes tanulója vagyok. S ahogyan édesanyám velem, úgy majd én is sokat énekelek és diafilmezek a gyerekemmel.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!