Ugrás a tartalomra

Máris megszüntetik, hogy Szép-kártyával lehessen hidegélelmiszert vásárolni

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 19. kedd 10:29
Jövőre már nem lehet hidegélelmiszert vásárolni Szép-kártyával a boltokban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Mindez azt jelenti, hogy január elsejétől csak meleg ételre, szállásra és szabadidős szolgáltatásokra lehet majd csak használni.

Mint ismert, a SZÉP-kártya hideg élelmiszerre való felhasználását augusztus elejétől december 31-éig tették lehetővé, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta, a rekordmagas inflációs környezet miatt vezették be az intézkedést. Elmondása szerint ez komoly segítség volt a kártyával rendelkezők számára.

Az RTL Híradó kérdésére, miért nem hosszabbítanak az intézkedésen, a minisztérium azt a választ adta, hogy 2023 az infláció csökkentésének éve volt, 2024 pedig a gazdasági növekedés éve lesz.

A magyar szállodák és éttermek szövetségének elnöke, Flesch Tamás elmondta, örülnek az intézkedésnek.

Az OTP Bank SZÉP-kártya forgalommal kapcsolatos adatai szerint idén augusztus és november között 27 százalékkal, azaz 26 milliárd forinttal költöttek többet a kártyabirtokosok, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Ebből 21 milliárdot hagytak az élelmiszerboltokban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!