Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.03.17.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 17. vasárnap 08:09
A hidegfront vasárnap elhagyja hazánkat, mögötte szárazabb és hidegebb léghullámok érkeznek. A jövő héten jelentősen nő a fagyveszély, Sándor, József, Benedek inkább hideget hoznak zsákjukban.
Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A HungaroMet előrejelzése szerint a keleti, északkeleti harmadban a délelőtt folyamán is több lesz a felhő, melyből elszórtan valószínű eső, zápor, majd ott is gomolyosodik, csökken a felhőzet, vele együtt a csapadékhajlam. Másutt döntően gyengén felhős, napos időre van kilátás. Estétől az ország délnyugati felére ismét felhők érkeznek, melyből néhol eső nem kizárt. Az északnyugati, északi szél nagyrészt élénk, helyenként erős lesz, majd estére mindenhol mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Késő estére 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges, olvasható a HungareMet honlapján.

Levegőminőség

Miskolcon tegnapihoz képest romlott a levegő minősége. A pmmonotoring.hu mérőműszerei javarészt elfogadható és szennyezett értéket mutatnak. Erősen szennyezett a levegő az Avas tetején.

Horoszkóp

Kos 

Lehet, hogy van az életedben egy különleges ember, aki most támaszra, segítségre szorul és te sokat tehetsz azért, hogy egy kicsit könnyebb legyen az élete. Legyen bármekkora a te saját problémád, vagy legyen akármennyire is zsúfolt az időbeosztásod, szakíts arra időt arra, hogy törődj vele. Ha megoldani nem is tudod helyette a gondokat, arra van lehetőséged, hogy enyhítsd őket.  

Bika 

Lehet, hogy ma elakadsz kissé egy munkáddal, vagy egy magánjellegű projekteddel. Ha úgy látszik, hogy sehogyan sem sikerül előbbre jutnod vele, akkor inkább hagyd félbe az egészet egy időre. Mire később visszatérsz, már egy más helyzetben leszel és más szemmel is tekintesz rá és talán gyorsabban megtalálod a megoldást is. 

Ikrek 

Ma talán elfoghat az aggódás valaki miatt, aki közel áll hozzád és úgy érzed, az illető könnyen bajba kerülhet. Gondold át, mit tehetsz az érdekében és ha van ilyen, igyekezz segíteni. Ha pedig nincs, biztosítsd róla, hogy rád minden helyzetben számíthat. Néha már az is rengeteget segít, ha valaki tudja, hogy van kire támaszkodnia.  

Rák 

Ma kivételes alkalmad lehet arra, hogy egy irodalmi, színpadi, vagy zenei művet élvezz vagy egy remek filmet megnézz és neked ezt a lehetőséget igazán kár lenne kihagynod. Egy kis szórakozás neked is jár és ha úgy alakul, hogy mindezért még fizetned sem kell, igazán kár lenne elmenned a lehetőség mellett. Élvezd és hagyd, hogy elfeledtessék veled a napi gondokat!  

Oroszlán 

Ma valaki, aki távol él tőled és egy ideje nem hallottál felőle, bejelentkezhet és érdeklődhet a hogyléted felől. Ha ez jólesik neked, akkor gondolkodj el azon, nem tehetnéd-e meg másokkal ugyanezt a baráti, ismerősi, vagy éppen a rokoni körből. Erősíts rá most a kapcsolataidra, talán most mindenkinek nagy szüksége van erre lelkileg! 

Szűz 

Ha nem gondolkodtál előre, vagy erre nem volt igazán lehetőséged eddig, akkor most elképzelhető, hogy szükséged lesz egy átmeneti költségcsökkentésre az életed valamely területén. A legjobb, ha először áttekinted a jelenlegi helyzetet, megnézed, mi az, amit el lehet hagyni és mit kell átalakítani. Aztán még az is kiderülhet, hogy nem is akkora a baj, mint azt elsőre gondoltad! 

Mérleg 

Ha az elmúlt napokban a sok stressz és az esetleges problémák miatt összezördültél partnereddel, vagy valamelyik hozzátartozódal, az nem csoda. Mindazonáltal érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy kell-e tetézni az amúgy is feszült helyzetet azzal, hogy még a szeretteiddel is hadakozol. Nyugtasd le magad és nyújts békejobbot a másiknak. 
 
Skorpió 

Lehet, hogy az elmúlt napok feszültsége miatt egy kis nyugalomra lesz szükséged és a körülmények ma úgy alakulhatnak, hogy erre lehetőséged is lesz. Próbáld hát kihasználni az extra időt, amit kaptál arra, hogy regenerálódsz és gondolkodj el azon is, nem lenne-e értelme foglalkozni egy kicsit önmagad tovább képzésével valamely területen. Lehet, hogy most erre is alkalmad lesz! Élj vele! 

Nyilas 

Ma légy óvatos, mert könnyen keveredhetsz feszült, kényelmetlen helyzetbe, mivel valaki ki akar használni, vagy meg szeretné csapolni az életenergiáidat. Általában nem nehéz azonosítani azokat az embereket, akik másra akaszkodva próbálnak erőforráshoz jutni, de ma jobban kell figyelned, mert egy rutinos parazita feni rád a fogát. 

Bak 

Vannak napok, amikor legszívesebben ki sem mozdulna az ember a négy fal közül és ez a mai ilyen lehet számodra. Igyekezz hát a minimálisra szorítkozni a társas kapcsolatokat illetően és csak a legfontosabb feladataidra koncentrálj. Minden más most várhat. Szükséged van ugyanis egy kis magányra, hogy gondolkodj, tervezz és újra tudd építeni önmagadat. 
 
Vízöntő 

Ha valaki hiányzik, eltávolodtál tőle, vagy esetleg nincs lehetőséged tartani vele a kapcsolatot úgy, ahogyan megszoktad, igyekezz más megoldásokat keresni. Telefonálj, írj e-mailt, dolgozz azon, hogy rendszeresen adj hírt magadról. Ne hagyd, hogy elszakadjon az a láthatatlan kis zsinór, kapocs, amely közöttetek ma még megvan. 

Halak 

Ma a napodat egyfajta kettősség hatja majd át. Egyszerre lehet komoly és vidám is, mivel egymásnak ellentmondó információk kereszttűzében élsz. A bizonytalanság, amely most a zsigereidben ott van, természetes. Rendezd a gondolataidat, legyen egy terved minden eshetőségre és ne félj! Nem maradsz végül segítség, támasz nélkül. Van, aki most is gondodat viseli, még ha ezt nem is minden nap érzékeled közvetlenül.  

Forrás: alon.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!