Ugrás a tartalomra

Sikeres volt az Avasi Kvaterka Online adománygyűjtése

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 02. szombat 09:36
A beérkezett felajánlásokból a védőfelszerelés mellett új technikai eszközre, például egy EKG-berendezésre is tudtak költeni a szervezők a MESZEGYI-nek.
Pillanatkép a 2019-es Avasi Kvaterkáról. -Fotó: MiNap-archív

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, április 25-én otthonról, interneten keresztül kvaterkázhattak azok, akik részt vettek a különleges, rendhagyó online programon, és adományaikkal is segíthették a MESZEGYI-t. A szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben emlékeztettek, a program célja az volt, hogy segítse a nehéz helyzetbe került helyi borászatokat, tovább népszerűsítse a Bükki borvidék nagyszerű borait és borászait, egyedülálló élményt adjon az otthonülő Miskolciaknak és segítse a vírusellenes küzdelemben a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI) munkáját.

- Tevékenységi körükbe tartozik az idősek ellátása, család- és gyermekjóléti szolgáltatás, családok és gyermekek átmeneti otthona, gyermekjóléti speciális szolgáltatások, házi segítségnyújtás, idősek klubja, idősek gondozóháza, idősek otthona, szociális étkeztetés és támogató szolgálat. A szervezet sok felajánlást kap ezekben a nehéz időkben, de így is nagyon sok új eszközre van szükségük a rászoruló lakosság teljes kiszolgálásához, és hogy dolgozóik mindezt biztonságosan tehessék meg - írják.

Az online kvaterka programjait élő közvetítésben lehetett követni, és az Avasi Kvaterka weboldalán házhozszállítással lehetett megrendelni a remek borokat az otthoni kvaterkázáshoz, ahol támogatói jegyek megvásárlásával és a webes felületeken megadott számlaszámon felajánlásokkal támogathatták a hozzájárulók a jótékonysági gyűjtést. A tízezer forint felett adományozók kaptak ajándékba egy palack bort, melyet Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere személyesen vitt ki a miskolci megrendelőknek.

- Nagy köszönetet érdemelnek közreműködő fellépő zenekarok, borászok, beszélgetőpartnerek, hiszen tiszteletdíjuktól eltekintettek, amit felajánlottak a MESZEGYI részére. Fellépett többek között az Ildi Rider, a Bari Lacika Trió, az Agyagbanda zenekar. A zenekarok online közvetítési helyszínét az Avasi Cellarium és a Pentamen Bútor biztosította, ahol biztonságos körülmények között tudtak összejönni a zenészek, a hangosítás Ladocsi Gábornak köszönhető. Szunyogh Lászlótól, Miskolc főépítészétől közvetlenül kérdezhettek az érdeklődők. A borászok élő borbemutatót tartottak: Hajdu Roland, Galuska Gábor, Sándor Zsolt, Borbély Roland, és K. Tóth Szabolcs előadásait követhették a borok iránt érdeklődő kvaterkázók - foglalták össze a program körül kibontakozott széleskörű összefogás részleteit. 

A beérkezett felajánlásokból vásárolt eszközöket április 29-én adta át a jótékonysági gyűjtést szervező Szent György-hegy Alapítvány elnöke, Sötét Gábor a szervezet telephelyén, amelyet a MESZEGYI részéről Gúr Péter Attila igazgató vett át. A védőfelszerelés mellett új technikai eszközre (pl. EKG) is tudnak költeni az adományokból. A szervezők ezúton szeretnék megköszönni a felajánlásokat, mellyel megmutatták az adományozók, hogy összefogással látható és értékes segítséget képesek nyújtani a segítő szervezeteknek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!