Ugrás a tartalomra

Kijárási korlátozás mellett is szépülnek a közösségi kertek

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. április 22. szerda 20:07
Megállapíthatjuk, hogy az egyik legjobb elfoglaltság a természetben lenni olyankor, mikor az idő már lehetővé teszi ezt. A kertművelés pedig ezekben a napokban is sokakat csábító tevékenyég, még a panelek tövében is.
Fotó: Dávid Péterné

Dávid Péterné nemrég fotózta az Avason ezt a szép kertet, amit Facebookon is közzétett. Az alábbi kommentet írta alá: Egy gyönyörű kis liget az Avason! Mert olyan a környezet, amilyenné tesszük.

Legtöbbször Merendi Éva végzi a kerti munkákat, ő korábban közös képviselőként is tett a lakók érdekeiért. – Szoktak segíteni mások is a lakóközösségből, főleg most tavasszal a lehullott levelek gereblyézésében, a letört gallyak összeszedésében és a fűnyírásban. Bársony Veronika főleg a fametszéshez ért. Bár én azt gondolom, a kertészkedést mindenki gyakorlat útján tudja elsajátítani, én sem tanultam. És megéri szépet alkotni mindannyiunk örömére. Nyugdíjas vagyok, időmből kitelik, ráadásul hasznos tevékenységnek tartom – mondta Merendi Éva, aki harminc éve lakik a Hajós Alfréd utcában.

Fotó: Lengyel László

Lengyel László feleségével együtt teljes egyetértésben szokta nevelgetni növényeit a ház előtti kertben, amit ők maguk alakítottak ki. – Mariskával nyugdíjasok vagyunk, nem akartuk tovább nézni azt a hasznavehetetlen területet, amivel minden alkalommal találkoztunk, mikor kiléptünk házunk kapuján. Évekkel ezelőtt felásóztuk, a horgásztanyánkról hoztunk bele különböző virágokat és fagyalbokrot. Gondozom, méretre vágom, van rózsakertünk is. Mikor az idő engedi, szívesen foglalkozunk vele – mondta a Vörösmarty utcában lakó nyugdíjas.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!