Ugrás a tartalomra

Szeszélyes április – havazott Bánkúton

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 20. szerda 09:48
A Bükk-fennsík északi részén található turisztikai centrumot és környékét az Időkép webkameráinak tanúbizonyságai szerint fehér lepel borította be kedd reggelre.

A szintén Bánkúton működő Fehér Sas Panzió Facebookra feltöltött videója szerint egyébként már tegnap sem volt kifejezetten tavaszi idő, hó hétfőn is esett a Bükkben. 

Az Időkép meteorológiai jelentése szerint egyébként mindezt egy hidegcsepp okozza, emiatt záporokra kell készülni hétfő után ma is, és az ég is megdörrenhet.

- Egy magassági hidegcsepp húzódik a Kárpát-medence fölé, ami labilizálja felettünk a légkört: intenzív gomolyfelhőképződésre, kora délutántól egyre több helyen záporokra, egy-egy zivatarra is számítani lehet, melyeket jégdara, hódara is kísérhet.

Hozzátették: a hegyekben, dombságokban hózáporok alakulhatnak ki, melyek átmenetileg ki is fehéríthetik a felszínt.

A naposabb, enyhébb időjárást kedvelők számára azért van egy jó hírünk: szerdán már csak helyenként keleten, délkeleten előfordulhat kisebb eső, zápor. Az Időkép jelentése szerint lassan elhagyja térségünket a hidegcsepp, ezzel együtt pedig fokozatos melegedés kezdődik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!