Ugrás a tartalomra

Szokatlan, de hasznos: ügyintézés a könyvtárban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 18. szerda 11:52
A Mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont (KIOSK) telepítése befejeződött, így már akár erkölcsi bizonyítványt is lehet igényelni a könyvtárban.
Ennek a gépnek a segítségével érhetőek el a szolgáltatások Forrás: RFMK

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban egy új, ma még szokatlannak tűnő szolgáltatást vehetnek igénybe a látogatók, ami abban segít, hogy könnyen, gyorsan és sorban állás nélkül tudjunk elintézni olyan ügyeket, amelyeket korábban csak a kormányablakokban lehetett. Digitális Jólét Program Pontként a könyvtár támogatja, hogy az olvasói digitális állampolgárrá váljanak - írja hírlevelében a  II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

A Mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont (KIOSK) telepítése befejeződött, így az intézmény központi épületének szélfogójában egy intelligens gép segítségével könnyedén el lehet intézni az igazgatási ügyeink egy jelentős részét. Nem kell felkeresni a Kormányhivatalt például akkor sem, ha a különböző okmányok érvényességét akarjuk ellenőrizni, vagy születési, házassági anyakönyvi kivonatot, esetleg hatósági erkölcsi bizonyítványt szeretnénk igényelni.

12 féle ügytípus lehet elintézni az intelligens gépek segítségével.

A szolgáltatások igénybevételére a könyvtár nyitvatartási idejében nyílik lehetőség. Az olvasók így a klasszikus könyvtári szolgáltatások mellett egy helyen intézhetik el egyéb igazgatási ügyeiket, és az így megspórolt időt akár egy könyvújdonság elolvasására fordíthatják - fogalmaz a közlemény.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!