Ugrás a tartalomra

Marad a fagyos téli idő, akár -8 fok is lehet vasárnap hajnalban

szeretlekmagyarorszag.hu
Utoljára módosítva
2020. november 21. szombat 18:19
Napközben is legfeljebb 8 fokig melegszik fel a levegő.

Bakota Zsolt, a Borsod Meteo alapítója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy térségünkben a leghidegebb a Mátrában, a Bükkben, a Zempléni-hegység valamint a Nyírség tágabb környezetében lehet.

Szombat éjjel jobbára derült, esetleg gyengén felhős lesz az égbolt. Néhol azonban párássá válhat a levegő, sőt akár zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak. Az éjszaka első felében még az északi, északkeleti légmozgás lesz mérsékelt, majd hajnaltájt a Kisalföldön fordul az áramlás iránya délire, ezzel párhuzamosan a délies szél élénkül meg. Holnapra virradóan a minimumokat általában -1 és -7 Celsius fok között mérhetjük, de a fagyzugos területeken akár -8, -10 fok sem lesz kizárható.

Vasárnap foltokban ködös, párás lehet a reggel. Napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. Az ország északi felén többfelé megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Hajnalban -8, -2, délután 4-8 fokot mérhetünk.

Hétfőn főként délen, délnyugaton indulhat párásan, ködösen a nap. Napközben többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Északnyugaton néhol szitálás, gyenge eső előfordulhat. A délnyugati szél gyenge, mérsékelt lesz. A reggeli minimumok többnyire fagypont alatt, a délutáni maximumok 5 és 9 fok között alakulnak.

Kedd reggel ismét lehetnek ködfoltok, majd napközben kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. A légmozgás nem lesz jelentős, csak néhol lehetnek élénk széllökések. A fagyos reggelt 6-10 fokos maximumok követik.

Szerdától köd és lehűlés érkezik.

További hírek

Olvasnivaló