Ugrás a tartalomra

Aranyéremmel tért haza Prágából Sáfrány Péter

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 01. hétfő 14:14
A Miskolci Vasutas Sport Club versenyzője, Sáfrány Péter a 90 kilogrammosok legjobbja lett prágai European Open-viadalon.
A miskolci Sáfrány Péter (balról a második) a 90 kilogrammosok legjobbja lett Prágában

Remekül szerepeltek a mieink a prágai European Open-viadalon: hat érmet – közte három aranyat – szereztek és az éremtáblázat második helyén zártak a huszonhárom ország kétszázhetven judósát felsorakoztató viadalon - írja a judoinfo.hu.

A szakportál emlékeztet, gyakorlatilag az utolsó pillanatban rendezték meg a prágai tornát, hiszen az egyre rosszabb járványhelyzet miatt hétfőtől „bezárt” Csehország. "Ennek tudható be, hogy az előzetes nevezések közül jó néhányat töröltek, így végül gyakorlatilag „félházzal”, a megszokott létszám nagyjából felével, de mégis elindulhatott az esztendő harmadik rangos nemzetközi judotornája" - írják.

A magyar válogatott – a holland és az ukrán csapat mögött – a harmadik legnépesebb volt a prágai viadalon, összesen huszonnyolc hazai judós léphetett tatamira.

„Szinte elengedhetetlen, hogy ilyen sokan szerepeljünk Prágában, hiszen az utánpótláskorúak nem tudnak más nemzetközi viadalon szerepelni" – nyilatkozta a verseny előtt Pánczél Gábor férfi szövetségi kapitány az Utanpotlassport oldalának. – Gyakorlatilag az összes résztvevő ország hasonlóan gondolkozik, mint mi, rengeteg fiatal felnőttet neveztek. Azt szeretném látni, hogy jó úton haladunk, erőnlétben, állóképességben és technikailag egyaránt előrelépést konstatálnék. Emellett természetesen azt remélem, hogy minél több éremmel tér haza a csapat.

„A prágai verseny éppen arra jó, hogy az utánpótláskorúak mindinkább beleszokjanak a felnőttkategóriába, segíti, hogy zökkenőmentesen alakuljon a felzárkózásuk. A felnőtt másodvonalnak és az U23-asoknak tökéletesek az European Openek” – fűzte hozzá Toncs Péter női kapitány, ugyancsak az Utanpotlassportnak.

A csehországi tornán háromszor is eljátszották a Himnuszt: a 81 kilogramos Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE), a 90 kilogrammos Sáfrány Péter (Miskolci VSC) és a 100 kilogrammos Ohát Zalán (Budaörsi SC) győzelmének tiszteletére.

Ezüstérmet szerzett Gőz Roland (90 kg, MTK Budapest), bronzérmes lett Vida András (60 kg, Győri AC) és Kármán Andrea (57 kg, UTE), az ötödik helyen zárt Kordély Péter (90 kg, Kaposvári JK), Mészáros Anett (78 kg, Szatymaz) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC), a hetedik helyre pedig Szeredás Botond (66 kg, Nippon Sport JC), Nerpel Gergely (81 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE) és Knetig Emőke (52 kg, Mogyi-Bajai JC) futott be.

Az éremtáblázaton Hollandia (4 arany, 3 ezüst, 8 bronz) mögött a második helyezést szerezte meg a magyar válogatott (3, 1, 2), a harmadik helyen Románia (3, 0, 2) együttese zárt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!