Ugrás a tartalomra

Az osztályteremben, a március 15-i ünnepség alatt próbálta megerőszakolni iskolatársát egy encsi diák

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 16. szombat 19:39
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú férfinak a letartóztatását, akit szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.
Fotó: Northfoto

Azt írták, hogy az Encsi Általános Iskolában március 13-án a 6. óra után a fiatalkorú gyanúsított a lány iskolatársát, a szintén kiskorú sértettet beszélgetés ürügyén becsalta egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott. A terhelt a tanteremben a sértett nyakát megszorította, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva vele erőszakkal szexuális cselekményt végzett. Mivel a folyosóról hangok szűrődtek be, cselekményével felhagyott, kiment a tanteremből, de kívülről zárva tartotta az ajtót, hogy a sértett ne tudjon kimenni. A lány azonban ekkor segítségért kezdett kiabálni, melyet meghallott a keresésére indult egyik osztálytársa a folyosón és figyelmeztette a gyanúsítottat, hogy engedje ki a sértettet.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett – írták.

Hozzátették, a cselekmény – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására. 

A bíróság szerint a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Személyiségében és egzisztenciális helyzetében sem volt feltárható ezt ellensúlyozó tényező. Ezen túl annak a veszélye is megállapítható, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértettet vagy a tanút – akik iskolatársai, így lakóhelyüket is ismeri – megfélemlítené vagy megpróbálná befolyásolni, ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná. 

Mindezen okok alapján – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is figyelemmel – a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte, és azt javítóintézetben rendelte végrehajtani.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!