Ugrás a tartalomra

A cégek igényeinek megfelelően fejlesztik a hallgatók készségeit

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 04. szerda 10:31
Összetett képességekkel könnyebb elhelyezkedni, és ez a mérnökökre is igaz. Erre épül az a hároméves program, ami a V4 országok részvételével, a Miskolci Egyetem irányításával indul el. Felmérik a cégek igényeit, és ennek megfelelően fejlesztik a hallgatók készségeit. A mintaprogramra négy ország egyeteme több mint 200 millió forintnyi támogatást kap.

Évente több száz frissen végzett mérnököt bocsát ki a Miskolci Egyetem. Az itt megszerzett tudás viszont a sikernek csak egy része, el is kell tudni helyezkedni. Ehhez nyújt segítséget a program első eleme. Felmérik, hogy a cégek a szaktudáson felül milyen képességeket várnak el leendő dolgozójuktól.

Bakó Tamás: felmérjük a cégek igényeit. Fotó: Végh Csaba

Bakó Tamás oktató, a Proskill projekt menedzsere elmondta, azok a hallgatók, akik komplex képességekkel rendelkeznek, sokkal hamarabb találnak munkahelyet a szakmájukban, mint akik „csak” a szaktudásukra koncentrálnak. A programnak éppen ez a célja.

– Felmérjük a cégek igényeit, majd ehhez alakítjuk az oktatási módszereket, tematikákat – tette hozzá.

Komplex képességekre van szükség

A mintaprogramban többek közt a hallgatók üzleti, marketing és kommunikációs képességeit fejlesztik. Emellett az egyetem nemzetközi kapcsolatait is erősíteni szeretnék. Nagy Szabolcs, a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese kiemelte, folyamatosan dolgoznak azon, hogy megújítsák a képzési palettát.

– A külföldről érkezett hallgatók visszajelzéseit figyelembe véve olyan programokat szeretnénk kialakítani, amelyek még az eddigieknél is sokkal gyakorlatorientáltabbak – hangsúlyozta.

Nagy Szabolcs: folyamatosan dolgozunk a képzési paletta megújításán

A programmal azt szeretnék elérni, hogy az itt végzett hallgatók itt is helyezkedjenek el. A több mint 200 milliós brüsszeli támogatásból a Miskolci Egyetem, azon belül is a Gazdaságtudományi, valamint a Földtudományi Kar több mint 100 millió forintot kap.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!