Ugrás a tartalomra

Díjak és tervek az MVK-nál - zöld város még több zöld busszal

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 24. szerda 16:25
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. életében immár hagyomány, hogy minden évben központi ünnepségen tisztelegnek azok előtt, akik 1897. július 10-én lehetővé tették és elindították a miskolci villamos közlekedést. Köszönetet mondanak ilyenkor azoknak is, akik működtetik, fejlesztik a miskolci közösségi közlekedést.
Fotó: Végh Csaba

2019-ben a miskolci villamos közlekedés 122 éves. Az évforduló alkalmából elismerésben részesültek a miskolci közösségi közlekedésért dolgozók. Demeter Péter vezérigazgató elmondta, a munkahely nemcsak egy forrás, hogy pénzt keressen az ember. – Nagyon fontos a közlekedési szakmában, hogy egy jó közösség tagjai legyünk, és élményt szerezzünk nap mint nap a munkánkban. Fontos, hogy este elégedetten tekinthessünk vissza a napra, hogy sok embert szállítottunk haza biztonságban, mert a mi szakmánk veszélyes üzemnek számít. A jármű vezetője mellett komoly szerepe van a karbantartónak, aki rendben engedi ki műhelyéből a buszokat, villamosokat, valamint jelentős szerep jut az irodai alkalmazottnak is, aki koordinálja a munkát – jelentette ki a vezérigazgató.

Demeter Péter beszélt arról is, hogy az MVK Zrt. részt vesz az Innovációs és Technológiai Minisztérium zöld stratégiájában mint a legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező cég. – Szeretnénk lecserélni mintegy hetven dízel járművet. Most úgy néz ki, meglesz rá a támogatás, így jövőre megújult formában tudunk majd dolgozni remélhetőleg. Ezentúl tervezzük felújítani a Búza téri autóbusz-állomást – mondta a vezérigazgató, aki megemlítette, szeptemberben meghosszabbítják az autósbérletet, mert a bevezetésével olyanok is használják a közösségi közlekedést, akik eddig még nem tették ezt.

Az ünnepi beszéd után elismeréseket adtak át. Meszléri Zoltán-díjat kapott Taksás József autóbuszforgalmi osztályvezető és Tóth Tamás autóbusz járműjavító üzemvezető. Taksás József úgy nyilatkozott, autószerelőként alkalmazták először a cégnél. – Folyamatosan tanultam, nagyon fontosnak tartom az elkötelezettséget a munka és a munkahely iránt, ezen felül pedig a családi háttér a legfontosabb. A céget még ma is nagyon szeretem, és büszke vagyok arra, hogy Magyarország legjobb közlekedése Miskolcon van. Ezt nem mi gondoljuk így, hanem a szakmában jelenlévőktől hallottuk – fogalmazott Taksás József.

Az MVK Zrt. díjazta a negyvenöt éves munkaviszonnyal rendelkező Brothág Zsigmondot.

További elismerések: 40 éves munkaviszonyért:

Czéklás Róbert

Lévay József

Majoros István

Remák Imre

Sáfrány István

 

35 éves munkaviszonyért:

Bassó István

Firtkó János

Gara Csaba

Gável Attilla

Hankó Gyula

Imán László

Kocsis Zoltán

Kopcsó Péter Kálmánné

Nagy András

Rácz Csaba

Révész Lajos

Sándor Ilona

Simon Gábor

Szabó Szilárd

Tuza László

Virág László Csaba

Wittmann Ferenc

Emléklap kitüntetésben részesült:

Baji László

Benedek Zsolt

Bíró Gábor

Bodnár János

Bodor Károly

Breitenbach Imre

Czéklás Róbert

Durst Róbert

Fabók Károly

Gábor Jánosné

Halmi József

Kapitányné Lakatos Beáta

Kató Attila

Kemény Attila

Kerékgyártó István

Keresztúri János

Kocsis István

Kocsis Zsolt

Kohári János

Lapisné Baráth Andrea

Lipkovics Barnabás

Madarász Péter

Majoros István

Molnár Attila

Némedi Csaba

Ördög Gábor

Pauliczkyné Zelenák Zsuzsanna

Pékó László

Petrényi-Petrik Péter

Révész Lajos

Simon Zoltán

Spisák Zsolt

Szabó Nóra

Szombati Györgyné

Takács Zoltán

Tóth János

Tóthné Kovács Klára

Vaskó Tiborné

Vass Gyula         

 

Vezérigazgatói elismerésben részesült:

Borosnyai Virág

Csüriné Ficsura Andrea

Mihalik Róbert

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!