Ugrás a tartalomra

Egy perc Miskolc

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 20. hétfő 17:56
Íme, az elmúlt 24 óra legfontosabb helyi történései.

Vár a vár

Csöndes a Diósgyőri vár környéke, az építkezés néhány hete ideiglenesen leállt. Az eredeti tervek szerint a tornyoknak egy plusz 14 méteres ráépítést kellene elbírniuk. A falak vizsgálata közben viszont kiderült: ehhez nem elég masszívak. Ezért a tornyok és a várfal megerősítésre is szükség lenne. A plusz munka mintegy 2 milliárd forintba kerülne. Ezt a forrást azonban a projektet támogató kormány egyelőre nem biztosítja. 

Nagytakarítás

A Szinva, fontos élővize városunknak. Civil kezdeményezésre nagyszabású medertisztítást tartottak szombaton: 150 önkéntes takarította ki a Szinvát teljes hosszában. Az akció során több mint 30 köbméter hulladékot szedtek össze, amit a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szállított el.

Csalókat fogtak

Országos csalássorozat végére tettek pontot a miskolci nyomozók. Számlatartozásra hivatkozva csaknem egymillió forintot csalt ki áldozataitól három esztergomi férfi. A gyanú szerint egyikük Egy telefontársaság ügyintézőjének adta ki magát és verte át a hívott feleket, míg két társa a bankszámlák nyitását intézte. A három férfi elfogásuk után beismerték tettüket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!