Ugrás a tartalomra

Érettségi maszkban

minap.hu/Miskolc TV
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 12:48
Hétfőn magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán pedig történelemből vizsgáztak írásban a diákok. Elmondásuk szerint a megmérettetésre az online oktatással is sikerült felkészülniük.
Illusztráció: Varga György, MTI

A diákokat nem zavarta a maszk

Virág Zalán gyalog érkezett vizsgázni, mert közel lakik az iskolához: - Volt előrehozott érettségim angolból és informatikából. Fura, hogy teljes védőfelszerelésben kell érettségiznünk. Az osztályfőnökünk sok beadandót adott, ami segített felkészíteni – fogalmazott a diák.

Lakatos Eszternek ment a magyar, a matek eredményétől azonban tart: - A magyar jól sikerült, a matek eredményétől egy kicsit félek, de reméljük a legjobbakat. Mi gördülékenyen kezeltük azt, hogy maszkban kell vizsgázni. Sokat néztem a városi tv érettségi műsorát, az interneten pedig kerestem érettségire felkészítő oldalakat, és azok segítségével készültem – nyilatkozta érdeklődésünkre.

Pót Bence az érettségire sérülten érkezett, mert a közelmúltban biciklizés közben eltörte a karját: - Jobb hamarabb letudni, így nem fogok idegeskedni, nem akartam halasztani a vizsgát. Úgy indult, hogy nehezen tudok írni, de végül sikerült megoldanom. Maszkban vizsgáztam, mindenki el volt különítve mindenkitől, az ablakokat állandóan nyitva tartották, szellőztettek, amikor beléptünk az iskolába, fertőtlenítettük a kezünket – mondta. 

Illusztráció: Vasvári István, MTI

Zavartalanul oldották meg

A MIOK József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskolában 25-en tesznek érettségit, így helyhiánnyal nem kell küzdeniük. - Az idő rövidségében tapasztaltam a nehézségeket, amit korábban hónapok alatt szerveztünk meg, azt most viszonylag rövid idő alatt kellett. A felügyelő tanárok bevonása nálunk szerencsére nem okozott problémát – nyilatkozta az intézmény igazgatója, Dudás Attiláné.

Kiss Zoltán több magyar nyelv és irodalom órát is tartott a Miskolc Tv érettségire felkészítő műsorában. A pedagógus szerint a magyar vizsga esetében lényegesen könnyebb dolguk van a diákoknak azzal, hogy csak írásbelit tartanak. - Azok a készségek, képességeknek, amiket ott mérnek, szövegértés, összehasonlító verselemzés, novella elemzés, már birtokában vannak a diákok -  nyilatkozta a Herman Ottó Gimnázium pedagógusa.

- A mi tanulóink is online tanulási formában készültek az érettségire. Az volt a szerencsénk, hogy a tananyag nagy részét sikerült befejezni március közepére, így már csak az ismétlés maradt hátra – nyilatkozta Baghyné Urbán Ilona, a Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium tagintézmény-vezetője.

A felügyeletet a Miskolci Szakképzési Centrum minden iskolájában zavartalanul meg tudták oldani: - A felügyelő tanári beosztásnál arra figyeltünk, hogy a hatvan évnél idősebb kollégákat egyáltalán nem osztottuk be, illetve ha bármelyik tanár jelezte, hogy krónikus betegsége van, vagy esetleg kisgyermekei miatt fél, akkor őket sem osztottuk be – tájékoztatott Molnár Péter, az intézmény főigazgatója.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!