Ugrás a tartalomra

Fasorgondozási munkák kezdődnek Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 28. kedd 17:14
A szélsőséges időjárási körülmények miatti viharkárok megelőzése céljából a balesetveszélyes fák kivágását, illetve gallyazását kezdi meg a Városgazda Miskolc közigazgatási területén.
Képünk csak illusztráció

Ezen a héten alvállalkozó bevonásával kezdődik meg a munka. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Temetőgondnokságának köztemetőiben és sírkertjeiben - Vasgyári, Perecesi, Csorba telepi Katonakert - részben a lakosság bejelentései után a Városgazda szerint balesetveszélyt jelentő, fagyönggyel fertőzött, kiszáradt vagy korhadt fák kivágása és gallyazása történik meg. Kivágják azokat a fákat is, amelyek rongálhatják a közelükben levő sírhelyeket, vagy akadályozzák ezek biztonságos megközelítését.

A közterületeken hasonló szempontok alapján kezdik meg a fasorgondozási feladatokat. A lakosság biztonságérzetének növelésére, az ingóságok, az ingatlanok és az épített környezet megóvására való tekintettel - mérlegelve az egészségügyi és közlekedésbiztonsági érveket is – a Testvérvárosok útján is vágnak ki fákat. Gallyazást – Jókai lakótelepen, Avasi városrészen, Diósgyőrben – a játszótereknél, a parkolók mellett és a közparkokban végeznek. A növényzetápolási feladatok folyamatosak a zavartalan tömegközlekedés biztosítása érdekében.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. az új fák telepítését az őszi ültetési időszakban kezdi meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!