Ugrás a tartalomra

Fogadjunk örökbe egy óvodaudvart – megérkezett az első játszóvár

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. december 08. kedd 08:12
Új játékokkal gazdagodott a Petneházy tagóvoda egy régiónkbeli vállalkozás felajánlásának köszönhetően. Az oviudvarok felújítását, rendbetételét célzó programot szeptemberben indította el Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő.

Több mint hetven gyermek jár a Petneházy óvodába. Az intézmény játszóeszközei már fejlesztésre, cserére szorultak, de újakra is szükség volt – mondta el érdeklődésünkre Tantóné Kaposvári Csilla, a Miskolci Napraforgó Óvoda vezetője. – Örömmel fogadtuk a program indulását, bízunk abban, hogy a város minden ovija megújulhat ennek köszönhetően.

Fotó: Mocsári László

A Zilahi Lászlótól, az Észak-ÉP Kft. ügyvezetőjétől kapott, mintegy 800 ezer forintos felajánlás legnagyobb részét egy udvaron felállított játszóvár megvásárlására és felállítására fordították. De jutott olyan, bent használható, logikai és készségfejlesztő játékokra is, mint például az OkosKocka, babaház, társasjátékok.

Fogadjunk örökbe egy óvodaudvart – ezzel indította el szeptemberben programját Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő, azzal a céllal, hogy felújítsák az egyre üresedő és szomorú képet mutató udvarokat, és hogy a játszóeszközöket olyanokra cseréljék, amik az uniós szabványoknak is megfelelnek. Mint arról korábban írtunk, a Petneházy mellett a Középszeren található intézményt is támogatta már a már említett cég. A program kitalálójától megtudtuk, eddig nyolc óvoda kapott már felajánlást. – Az alapítványaik számlájára érkezik a pénz, és a vezetőség választja ki a megfelelő játszóeszközöket, majd megvásárolják és telepítik azokat. Az eszközök megfelelnek az uniós előírásoknak.

Hegedűs Andrea leszögezte: szeretné, ha a program folytatódna, ezért kéri a vállalkozók, magánszemélyek segítségét, hogy a város óvodásai megfelelő körülmények között játszhassanak. Az eddigi felajánlások összege 500 ezer és 1 millió forint között mozgott. Volt, aki célzottan támogatott egy intézményt, más esetben szociális alapon döntöttek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!