Ugrás a tartalomra

Fotók, amelyeken a lélek is látszik

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 24. vasárnap 10:36
Arcképcsarnok az ezredfordulóból. Igazi múltidézés az a fényképkiállítás, ami a „Földi emberek” címet viseli a Miskolci Nemzeti Színházban. „Esztári” Szécsi Zoltán nemzetfényképész húsz év munkáiból válogatta össze tárlatát.
Mocsári László képgalériája

Híres egykori színészek, művészek, de valamikor élt egyszerű, miskolci emberek portréi is láthatók a kiállításon. Meghatározó, színes karakterek, akiket a rohanó, modern világ dacára sem felejtett el az utókor.

- Miskolcon az utca emberei is szerepelnek, például mindenki ismerte Jacksont… Igazából onnan indult ez az egész, hogy nekem nagyon nagy érzékenységem van az emberek lelkére – mondta „Esztári” Szécsi Zoltán nemzetfényképész a Miskolc Televíziónak a fotók kapcsán. Szécsi Zoltán nem a XXI. század fotótechnikájával készítette képeit. Gondolkodásához egy régi gépet választott a fényképek elkészítéséhez.

- Szécsi Zoltán a lehető legnehezebb utat választotta ezen belül technikailag is tehát egy digitális korban analóg módon készít képeket és analóg módon gondolkodik tehát a történet a képekhez hozzátartoznak történetek az arcokhoz sorsok és nem adja alább minthogy ezek a sorsok tényleg ott legyenek a képeken – mondta műveiről Bán András műkritikus.

A kiállítás január végéig látható a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszínház előadásai alatt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!