Ugrás a tartalomra

Húsvéti kavalkádot ígér a Népkert (is)

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 24. vasárnap 12:27
A béka még alig ugrált tovább, szinte azonnal a helyére szökken a tapsifüles: húsvét alkalmából több városrészben is tematikus programokat szerveznek.
Fotók: Mocsári László tavalyi felvételei

Görömböly és Diósgyőr mellett a Népkertben is az ünnepek kerülnek a fókuszba, ahol Húsvéti Kavalkádot rendeznek március 31-én, vasárnap. Ennek keretében igazi Húsvét-szigetekké válik majd Miskolc legbelsőbb parkja.

Persze nem a polinéz kultúra nyújtott fejű szobraival találkozhatnak a látogatók, sokkal inkább a keresztény kultúrkör egyik legnagyobb ünnepének szimbólumaival: hímes tojással, locsolkodással, árusokkal, koncertekkel, előadásokkal és tematikus programokkal.

Lesz talpalávaló a kis cipőknek, és zene, amire a nagyobb lábbelik is rophatnak. Tartanak táncházat, majd gólyalábasok lépnek fel és mégfeljebb. Kora délután Lúdas Matyi is elindul Döbrög felé a Galiba Társulat előadásában.

A színpadi produkciók mellett mókás kísérő programokkal készültek a szervezők. Ilyen például a nyuszikereső játék, melynek során a parkban elrejtett, fából készült tapsifülesfigurákat kell megtalálniuk a lurkóknak. Tartanak kézműves-foglalkozásokat, állatsimogató is várja majd a gyerekeket, de lesz népi játszótér, és hagyományőrző ügyességi játékokon is kipróbálhatják magukat kicsik és nagyobbak.

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület révén olyan mesterségek fogásait leshetik el a kavalkádra látogatók, mint a fafaragás, a szövés, a tűnemezelés, a mézeskalács készítés, a kovácsolás, a hímzés, a bőrművesség, a gyöngyfűzés, a kosárfonás vagy a fazekasság.

A Pajta Játéktár is kinyitja kapuit, de lesz húsvéti óriáskifestő, tojáspatkolás Nógrád vármegyéből, pónilovaglás, kézművesvásár és húsvéti kalácsot is kaphatnak a kavalkádozók. Azok a gyerekek pedig, akik nyuszi jelmezben érkeznek, ajándékra számíthatnak.

Persze a felnőttekre sem puszta ácsorgás vár: finom borokat és húsvéthoz kapcsolódó ételkülönlegességek kóstolhatnak majd március 31-én a Népkertben.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!