Ugrás a tartalomra

Inkább a parkban, mint az erdőben – ragadozókkal ismerkedhettek az állatkertbe látogatók

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. január 28. vasárnap 14:38
Néhány év kihagyást követően ismét megtartotta a ragadozók napját a Miskolci Állatkert. Most vasárnap kifejezetten a Bükkben is őshonos fajokra fókuszáltak.

"Vajon ismerjük-e őket eléggé? Tudunk-e róluk hiteles információkat?" – tehette fel a kérdést magának az egyszeri természetjáró egészen mostanáig. Vasárnap délelőtt eljött ugyanis az alkalom, hogy első kézből, szakembertől halljanak róluk, és a felmerülő kételyekre, kérdésekre választ kapjanak. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogyan reagálunk, ha netalántán némelyikükkel összefutunk a hegyekben.

Medve, farkas, hiúz és az idei év hazai emlősének választott vadmacska – hogy mi a közös bennük? Nem csak az, hogy a Miskolci Állatkertben láthatók, de az is, hogy ezek a fajok mind itt élnek a közelünkben, a Bükk hegységben. Gombkötő Pétertől, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gerinces zoológiai szakreferensétől szinte mindent megtudhattak ezekről a csodálatos, nálunk is őshonos fajokról a Miskolci Állatkert rendezvénye iránt érdeklődők.

Osztie Tibor képgalériája

A modern állatkertekben kiemelt szerepet kap a vadállatok tréningezése. De hogy miről is szól ez pontosan, kik vesznek részt rajta, s miért jó? Nos, mindezekre fény derült egy kárpáti hiúz példáján keresztül, melyről Burányi Virág, a Budakeszi Vadaspark állat-trénere számolt be.

A programra érkezőket gyereksarokkal várták: míg a felnőttek az előadásokat hallgatták, addig a gyerekek kézműveskedhettek és színezhettek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!