Ugrás a tartalomra

INNOVIB INNOVATION – VIRTUAL – INCUBATION – BUSINESS

Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 16:30
A Rean Hungary Kft. tapasztalataira támaszkodva valósul meg a GINOP-1.1.1-18-2018, amely projekt során 10 hónapon keresztül virtuális inkubációval segítik szakemberek/vezetők a vállalkozásokat, valamint különböző szakmai konferenciákon és workshopokon vehetnek részt az érdeklődő vállalkozók.

 

Az INNOVIB projekt keretén belül eddig egy HR, valamint egy üzleti modellekkel foglalkozó konferencia, továbbá két workshop: vállalkozástervezés, valamint vállalkozói kompetenciafejlesztés témában valósult meg.

A következő konferenciára november 27-én kerül sor, ahol alapvetően innováció témakörben érkeznek előadók, akiktől megtudhatjuk többek között, hogy mit jelent az innováció cégük életében, valamint hogyan tudják tartani a lépést a piacon. A közönség így több területről hallhat innovatív példákat elméleti és gyakorlati megközelítésből.

 

A rendezvény címe: "Tartas lépést! - Innovation & Business"

A rendezvény időpontja: november 27. 11: 00-15:30-ig 

Helyszín: GRABOVSKY coworking and more, 3530 Miskolc, Rákóczi Ferenc utca 13.

 

A rendezvény címe: Tarts lépést! Innovation&Business

A rendezvény ingyenes, azonban regisztráció hoz kötött: http://www.innovib.hu/tarts-lepest-innovationbusiness/

 

A rendezvényen többek között előad:

- Nagy Endre (Ongropack Kft., HR és kommunikációs menedzser) - Dupla vagy semmi

- Dunder Krisztián (Growww Digital Kft., Tulajdonos-ügyvezető) - Hogyan kerültünk a TOP 3-ba 5 év alatt?

- Soós Tibor (Zenit-Auto Rent Flottakezelő és Autókölcsönző tulajdonos/ügyvezetője) - Innováció az autóiparban, a gépjármű kereskedelemben és a szolgáltatói piacon

- Trifonov Gergely (BankZee Family Banking Solution) - BankZee

- Nagy Árpád 8 Prototech Gold Kft.) - Csináljuk másként!

A rendezvény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken tud megtenni: http://www.innovib.hu/tarts-lepest-innovationbusiness/

 

Az INNOVIB-ről bővebben:

 

Mit jelent a virtuális inkubáció?

Azon vállalkozástípusok, amelyek támogatásra szorulnak ugyan, de nem szükséges számukra állandó telephely, általános szolgáltatások igénybevétele mint pl. az informatikai cégek, állandó üzleti telephely biztosítása nélkül, az infokommunikáció speciális eszközei segítségével is inkubálhatók. Az inkubációnak ezt a modern technikát használó verzióját virtuális inkubációnak nevezzük. A digitális világ elterjedésével egyre nagyobb igény mutatkozik ezen szolgáltatók online könnyen hozzáférhető segítésére.

Magyarországon az első három évben megszűnő vállalkozások aránya igen magas, ami komoly gazdaságfejlesztési nehézséget jelent. A kkv-k három éves túlélési rátája 2015-ben 53,8% volt, azaz a létrejövő új kkv-knak alig több mint a fele éli túl az alakulását követő első három évet. Az induló vállalkozásokat információ- és kompetenciahiány, valamint a fejlett háttér-infrastruktúra hiánya jellemzi.

A vállalkozások inkubációja egy olyan hatékony gazdaságfejlesztési eszköz, amely ösztönző közösségi teret és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtva segíti az új vállalkozások létrejöttét, a kezdő vállalkozások hatékony és eredményes fejlődését. A nemzetközi gyakorlat elemzése azt mutatja, hogy az „inkubált vállalkozásások” átlagosan kétszer nagyobb eséllyel tudnak hosszútávon versenyben maradni, mint azok, amelyek izoláltan, önállóan indultak. A projekt kimenete egyfelől több magasabb szintű vállalkozással rendelkező vállalkozói inkubátor, mely hozzájárul a vállalkozásindítás költségeinek csökkentéséhez.

 

Workhsopok és konferenciák:

2019-ben Miskolcon szakmai workshopokat és konferenciákat szervezünk induló és már működő vállalkozások részére. Célcsoportunk a régióban lévő startup, KKV, nagyvállalatok és multinacionális vállalatok vezetői a szakmai fejlődés érdekében.

A workshopok célja a gyakorlati fejlesztés egy-egy napon keresztül 15-20 fő számára, akik valós problémáikon dolgozhatnak szakmai vezető segítségével.

A konferenciákon szélesebb körhöz kívánunk szólni, alkalmanként legalább 40-50 főhöz. Ezen alkalmakon a lenti témákban hívunk meg elismert szakmai előadókat, akik aktuális trendekről beszélnek a célcsoportra szabva legyen szó régiós vagy országos kérdésekről.

 

A workshopokat és konferenciákat az alábbi kategóriákban szervezzük:

- Üzleti modellek és azok fejlesztése

- HR – munkaerőmegtartás és kiválasztás

- Innováció

- Márkaépítés

 

A megvalósult rendezvények rövid képes és szöveges összefoglalóit itt olvashatják:

http://www.innovib.hu/galeria/

INNOVIB WEBOLDAL:

http://www.innovib.hu/tarts-lepest-innovationbusiness/

INNOVIB FACEBOOK:

https://www.facebook.com/innovibmiskolc/?modal=admin_todo_tour

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!