Ugrás a tartalomra

Ismét zárva voltak a parkolók hétvégén, Miskolc többségében otthon maradt

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 19. vasárnap 17:57
A turista forgalomban és a hétvégéken gyakran használt miskolci parkolókat a lakosság védelmében ismét lezárták a hétvégére. Az önkormányzati rendészek szombaton több alkalommal figyelmeztettek egy-egy kisebb csoportot, vasárnap viszont a miskolciak ezúttal is fegyelmezettségükről tettek tanúbizonyságot.
Fotók: Végh Csaba

Az elmúlt hetek tapasztalatai szerint a jó idő és az ingyenes parkolás miatt a hétvégéken ugrásszerűen megnövekszik a parkolók, ezzel együtt a főutca és a kirándulóhelyek forgalma is, ezért Veres Pál polgármester úgy döntött, hogy a húsvéti hosszú hétvégéhez hasonlóan most is lezárják a gyakran használt miskolci parkolókat. A korlátozás betartását az önkormányzati rendészek és a rendőrség ezúttal is szigorúan ellenőrizték. 

Szombaton több alkalommal is intézkedtek az önkormányzati rendészek – tudtuk meg Kovács László Csabától, a MIŐR igazgatójától. Az avasi lakótelepen egy tízfős csoportot kellett figyelmeztetni, a Bársony János – Thököly utca környékén pedig szalonnát sütni ment le egy család a közterületi szalonnasütőbe. A Csanyik-völgyben és a Cserkészparkban is egy-egy kisebb csoportot figyelmeztettek.

- Előfordultak olyan csoportosan kiránduló személyek, akik nem egy háztartásban élnek. Az egyéni vagy családos, pontosabban egy háztartásba tartozók sporttevékenységét megengedi a mostani korlátozás is, azonban a csoportos kirándulások, séták magukban rejtik a fertőzés kockázatát, ezért ezeket a tevékenységeket továbbra is kerülni kell – hangsúlyozta Kovács László Csaba. A vasárnapi nap nyugodtabban telt el, a hűvösebb, esős időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy kevesebben mentek ki a közterületekre, kirándulóhelyekre.

A Búza téri piacon is csendesebb volt a vasárnap 

Mint arról tegnap beszámoltunk, szombaton reggel 9 óra előtt nagyon sok 65 év feletti volt a piacon, miközben ők a szabályozás szerint – ami az idősek védelmét szolgálja – 9 és 12 óra között vásárolhatnak. A rendészek az időskorúakat is figyelmeztették, hogy csak 9 és 12 óra között tartózkodhatnak az elárusítóhelyen, de a fiatalabb korosztályból is voltak olyan vásárlók, akiket szintén a szabályok betartására kértek, hiszen az ő esetükben 9 óra előtt és 12 óra után látogathatóak a miskolci piacok. A vásárlási szabályok betartását a MIÖR szakemberei is ellenőrzik a miskolci piacokon, a többi között a Búza téren is.

Pénteken több mint ezer, szombaton pedig 800 maszkot osztottak ki a rendészek a piacra érkező idősebbeknek, akiket információkkal is elláttak a maszkok helyes használatáról. A vasárnap a Búza téri piacon is csendesebb nap volt.

-  A kollégáim nem tapasztalták azt, hogy nagy tömegben érkeztek volna idősebbek 9 óra előtt. Kezelhető volt a létszám és az életkori megoszlás is. Vasárnap 700 darab maszkot oszottak ki a MIŐR rendészei a Búza téri piacon a 65 év felettieknek – tájékoztatott a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.  
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!