Ugrás a tartalomra

Kormányzati támogatást vár a Salkaházi programhoz Hegedüs Andrea

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. november 04. péntek 17:25
Hegedüs Andrea (DK) országgyűlési képviselő azt kéri a kormánytól, hogy adja meg Miskolcnak azt a 460 millió forintot, amire a Salkaházi Sára Miskolc Program folytatásához szükség van.
Fotó: Juhász Ákos

Pénteken a Martinkertvárosi Nyugdíjas Klub épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a témában az ellenzéki politikus. Hegedüs Andrea méltatta a még az előző városvezetés alatt bevezetett program fontosságát, példaértékűnek nevezve azt. Kiemelte, a 2019-ben felálló, Veres Pál vezette városvezetés folytatta a programot, sőt 10 százalékkal emelte is a támogatás mértékét - most azonban aggódik amiatt, hogy tovább tudják-e vinni a miskolci szépkorúak ilyen jellegű támogatását.

- Ez ma már sajnos nem csak a miskolci városvezetésen múlik; ők eddig is mindent megtettek ezért - húzta alá. - Az utolsó filléreket is a miskolciakra költik, a költségvetés azonban véges. Mérlegre kell tenni, mi a fontosabb. Elsődlegesen vállalt feladat az óvodák, bölcsődék fenntartása, a szociális intézmények, az idősotthonok működtetése, illetve a közösségi közlekedés finanszírozása. Ezeknek egész egyszerűen működnie kell. A Salkaházi program viszont önként vállalt feladat, amihez ráadásul most már látszik: kormányzati támogatás kell.

Hegedüs Andrea rámutatott, óriási az áremelkedés, "rezsiválság van", és a kormány "helytelen gazdaságpolitikája oda vezetett, hogy Miskolc döntés előtt áll, és arra kényszerül, hogy kérjen a kormánytól".

- Azt szeretnénk, hogy adják meg azt a 460 millió forintot, amire a Salkaházi program folytatásához szükség van - tette hozzá.

Ostorozta a kormánypárt helyi képviselőit is, akik ugyan "erősen hallatják a hangjukat a közgyűlésben", abba viszont nem gondolnak bele véleménye szerint, hogy "most nem a hatalomról, hanem idős emberek sorsáról van szó".

- Nehéz helyzetben vannak a szépkorúak, pártpolitikától függetlenül meg kell tenni mindent, hogy a program folytatódhasson - nyomatékosította a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, aki felszólította a fideszes képviselőtársait, hogy közvetítsenek a város és a kormány között a Salkaházi program megmentéséhez. Ő maga fel fog szólalni a napokban az Országgyűlésben ebben a témában.

- Kérem, hogy tegyenek végre, lépjenek a tettek mezejére, és bizonyítsák be, hogy valóban fontosabb az idősek sorsa a hatalom megszerzésénél - fogalmazott.

Elmondta azt is Hegedüs Andrea, hogy a DK igyekszik segíteni a szociálisan nehéz helyzetbe került embereken, az időseken. Létrehoztak egy rezsialapot, ahol már összegyűlt 15 millió forint, mások mellett a párt országgyűlési képviselőinek és az árnyékkormány tagjainak felajánlásaiból. Arra kérte az időseket, a szociálisan rászorulókat, hogy forduljanak ehhez a rezsialaphoz, kérjenek innen támogatást, hogy a karácsonyt fűtött, meleg szobában, nyugodtan tölthessék.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!