Ugrás a tartalomra

Kutya-ember járőrpár vizsgázott

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. augusztus 14. péntek 14:33
Két újabb kutyát képeztek ki a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársainak. Így most már négy járőr mellett van eb, hogy segítse munkáját. A vizsgát a Spider Mentőcsoport tartotta az érintett két- és négylábúaknak.

Két kutyának a kiképzése 2018-ban kezdődött, ők és a mellettük dolgozó emberek hat hónap múlva már együtt járőröztek. – Egyikük mezőőri szolgálatot végzett, a másikat pedig például a belvárosban lehet látni – mondta el Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója. – A kollégák az elméleti vizsgán már túl vannak, most a kutyáknak kell bizonyítaniuk. A járőrpárok kül- és belterületen is bevethetők, akár a belvárosi éjszakában vagy a tömegközlekedésen is – tette hozzá, majd elárulta, a páros kapcsolata nem szakad meg a munkaidő leteltével.

Képgaléria! Fotó: Mocsári László

Az állatoknak olyan kiképzést kellett kapniuk, hogy semmi ne vonja el a figyelmüket társuk védelméről. – Szakmai tudásunkkal segítettük nemcsak a kutyákat, hanem az embereket is – mondta el Lehoczki László, a Spider Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport vezetője, aki a kiképzést irányította. – Ők ugyanis még semmiféle kutyás ismeretekkel nem rendelkeztek egészen mostanáig.

A vizsgát korábban szerették volna megtartani, de a pandémia közbeszólt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!