Ugrás a tartalomra

Marad a látogatási tilalom a megyei kórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 10. kedd 20:06
Az elmúlt néhány napban több megkeresés érkezett intézményünk irányába, a látogatási tilalom – influenzajárvány, illetve koronavírus eredetű megbetegedések tárgykörében. Az intézmény ezúton tájékoztatja a médiumokat, valamint a lakosságot, hogy az influenzás megbetegedések számára és azok tendenciájára való tekintettel a látogatási tilalmat változatlanul fenntartjuk – olvasható Dr. Révész János főigazgató közleményében, a megyei kórház honlapján.

A megyei kórház a koronavírus fertőzés terjedési kockázatának csökkentése érdekében, szorosan együttműködik az Operatív Törzzsel, az Országos Tisztiorvosi Hivatallal, illetve az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal.  Az intézmény, az ebben a tárgykörben hatályos valamennyi kötelező érvényű rendelkezésnek és szakmai ajánlásnak messzemenően eleget tett és a jövőben is eleget kíván tenni a betegek, illetve a dolgozók biztonsága érdekében.

Nem lesznek rendezvények

A betegbiztonság és a dolgozói biztonság növelése érdekében a vonatkozó ajánlásoknak megfelelően az intézmény ebben a hónapban lemondja azokat a rendezvényeit is, amelyek nagyszámú dolgozó, illetve sajtós munkatárs, avagy beteg részvételével rendeztek volna: .

  • kettős évforduló alkalmából jótékonysági gálaestet tartottak volna a Magyar Rákellenes Ligával és a Miskolci Nemzeti Színházzal
  • jubileumot ünnepeltek volna a Piros Orr Bohócdoktorokkal
  • terveztek koncertet a „Bach mindenkinek” programsorozat részeként
  • ünnepélyes keretek között átadták volna a Családbarát ellátáshoz tartozó fejlesztéseket a Semmelweis tagkórházban
  • megmutatták volna különleges labort – a SKILL2-t
  • átadták volna az új Gasztroenterológia épületét
  • elhelyezték volna a gyermekpszichiátriai épületünk alapkövét.

 

A rendezvények időpontjára - a járványügyi helyzet alakulásának függvényében a későbbiekben tesznek javaslatot – olvasható a kórház honlapján hozzáférhető közleményben.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!