Ugrás a tartalomra

Megrúgta a sofőrt, most viseli a következményt

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 26. kedd 18:14
Megtörtént a vádemelés annak a 43 éves férfinek az ügyében, aki Miskolcon, egy helyi járatú autóbuszon utazott, de szóváltásba került a sofőrrel és vita végén megrúgta. 

A vádlott 2021. december hónap közepén a délutáni órákban Miskolcon helyi járatú autóbuszon utazott, és az egyik megállóhoz közeledve azt feltételezte, hogy a jármű nem fog megállni, pedig ő ott akart leszállni, ezért ütni és rángatni kezdte az ajtaját. 

A sofőr megállította az autóbuszt, hátrament a vádlotthoz és felelősségre vonta, valamint közölte vele, hogy a kijelölt megállóhelyen meg fog állni. A vádlott viszont - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint - felindult állapotba került, és szóváltást kezdeményezett a buszsofőrrel, aki emiatt felszólította, hogy hagyja el a járművet. 
A vádlott leszállt ugyan, de a vele együtt leszálló és őt távozásra felszólító sofőrt folyamatosan szidalmazta, akkor, pedig amikor a buszvezető visszalépett a járműbe, hátulról megrúgta.

A buszsofőr értékelhető sérülést nem szenvedett, a cselekményről értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!