Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2022.12.24.): Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 24. szombat 08:32
Sajnos bejött a meteorológusok jóslata, enyhe, szürke, térségünkben ködös idővel jött el a Szenteste napja, és ezzel karácsony.
Köd ide, köd oda, az adventi villamos Szenteste napján is elindult. Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nap első felében még csak kisebb, majd délutántól, késő délutántól már egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, illetve mindeközben északkeleten is javulnak a látási viszonyok. Estétől a Dél-Dunántúlon növekszik a ködhajlam. Az egybefüggőbb csapadékzóna délelőtt kelet felé távozik, de a délnyugati részeken még késő délutánig előfordulhat eső. A nyugati, északnyugati szelet több helyen élénk, főként a főváros és az Északnyugat-Alföld tágabb térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de helyenként pár fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 0 és 6 fok közötti értékeket mérhetünk.

Levegőminőség

Továbbra is városszerte szennyezett, vagy erősen szennyezett a levegő minősége a pmmonitoring.hu információi szerint.

Útinform

A Városgazda karácsonyi útinfói következnek:

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 31.
Bartók u. 41.
Bellervölgy u. 12.
Beregi u. 3.
Berekkert u. 118.
Előhegy u. 22.
Erenyő u. 134.
Ernye bán u. 25.
Fenyő u. 38.
Feszty Árpád u. 125.
Garas Sámuel sétány
Görögszőlő u. 34.
Gyár u. 59.
Iván u. 35.
Kázmér u. 2.
Lőcsei u. 11.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Templom tér 5.
Templom u. 51.
Toronyalja u. 9.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell! Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Horoszkóp:

Kos
Jó hatással van rád a karácsonyi pörgés, élvezed, hogy együtt van a család és mindenki szorgoskodik. Ez az a környezet, amiben igazán otthon érzed magadat. Ha te élvezed a dolgot, segíts azoknak, akik kevésbé bírják a hajtást, hogy nekik is boldog lehessen a karácsonyuk.
Bika
Úgy érzed, most aratod le az egész éves munkád gyümölcsét, elégedett vagy azzal, amit elértél, és boldogan nézel szét magad körül. Legyél hálás azért, amid van, de ne félj azon gondolkodni, mi lehet az, amit még elérhetsz.
Ikrek
Ha túl sokat aggodalmaskodsz, azzal magadnak is ártasz. Hagyd inkább, hogy a dolguk a maguk rendje szerint alakuljanak. Aki igazán fontos, az úgyis visszatér hozzád, és csak jobban fog szeretni attól, hogy bizalmat szavaztál neki.
Rák
Karácsonykor mindenki jobban hisz a csodákban, lehet, hogy még te is kicsit optimistább leszel néhány olyan dologban, ami pedig aggasztott mostanában. Reménykedj a legjobbakban, és ne hagyd, hogy a negatív gondolatok megmérgezzék a családoddal töltött időt.
Oroszlán
Úgy érzed, mintha hosszú álomból ébredtél volna, de most végre felnyílik a szemed. Olyan dolgokat is meglátsz, amik eddig rejtve voltak előtted, pedig sosem voltak túlságosan távol. Jegyezd meg a mai nap tapasztalatait nehezebb időkre is.
Szűz
Fontos, hogy ma végre felengedj egy kicsit, és el tudj lazulni, mert sok stresszt cipeltél keresztül az éven, és ideje, hogy megszabadulj ezektől. Ma töltekezz fel pozitív energiákkal, és higgy abban, hogy ez az érzés még sokáig kitart.
Mérleg
Ne aggódj ma a holnap miatt, inkább élj a jelenben, próbálj meg a ma örömeire koncentrálni, és akkor sokkal boldogabban hajthatod álomra a fejedet. Tervezgetni persze szabad, de vigyázz, hogy közben ne rohanjon el melletted a pillanat.
Skorpió
A mai napon még a nyughatatlan természetek is lelassítanak egy kicsit, de ez nem jelenti azt, hogy az érzéseid ne lennének most is ugyanolyan intenzívek. Ne is fogd most vissza őket, élj meg minden pillanatot olyan erősen, ahogyan csak tudsz.
Nyilas
Ne érd be kevesebbel, mint amennyi jár neked, de ne is akarj ma többet, mint amennyid van. Ha figyelsz a belső hangjaidra, meg fogod érteni, hogy mindennel tökéletesen elégedett lehetsz, és nem érdemes ma semmi miatt aggodalmaskodnod.
Bak
Ma minden egy kicsit más megvilágításba kerül, és talán itt van az ideje annak, hogy elengedj egy régi rossz érzést valakivel kapcsolatban. Jobb érzés lesz körbeülni a karácsonyi asztalt, ha nincs rejtett feszültség köztetek.
Vízöntő
Hálás vagy azokért, akik ma veled vannak, de mégis azt kívánod, bárcsak valaki más is itt lehetne, Vigasztaljon az, hogy akire most te gondolsz, bárhol is legyen, ő is ugyanúgy gondol rád, és ez a távolból is összeköt benneteket.
Halak
Te vagy az, aki mindig képes arra, hogy megtalálja a belső békéjét. Most figyelj arra is, hogy ebből a békéből ne csak neked jusson, hanem a környezetedre is sugározz belőle, így te lehetsz az, aki elhozza a családodnak a karácsonyi hangulatot.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!