Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023. 02. 03.): IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 03. péntek 08:39
Többfelé havazhat, keveset látjuk ma a napot.
Fotó: Horváth Csongor

Időjárás

Pénteken beborul az ég, és nyugat felől egyre több helyen várható vegyes halmazállapotú csapadék. Nagyobb havazás átmenetileg az északi és az északkeleti tájakon, valamint a Bakonyban alakulhat ki, máshol eső, havas eső eshet. Többfelé élénk, erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet, este viszont a Dunántúl északi felén viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -6 és +2, napközben 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben több tájegységünkön előfordulhat futó zápor, hózápor, majd délután már csak az Alföld déli tájain valószínű átmenetileg egy-egy zápor a gyorsan robogó felhőkből. Ugyanakkor sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Az ország jelentős részén viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Kora délután 0-7 fokra van kilátás.

Napos idővel indul a vasárnap, de délután a Dunántúlon és az Alföld déli felén már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék sehol sem valószínű, csak egy-egy helyen fordulhat elő gyenge futó hózápor. Élénk, helyenként erős lesz az északias szél. Fagyos lesz a hajnal, a derültebb, szélvédettebb északi és északkeleti tájakon -10 fok köré hűlhet a levegő. Napközben -3 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Levegőminőség

Az egész városban jó a levegő minősége kivéve az Avasalját és Diósgyőr egyes részeit, a pmmonitoring.hu szerint.

Útinform

A Városgazda tájékoztatása szerint az autósoknak átmeneti útzárra kell számítaniuk az alábbi helyeken:

Lezárják az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utca - Reményi Ede utca - Rácz György utca közötti útszakaszt. A lezárás február 6-ától, vagyis jövő hét hétfőtől lép életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.
Szerdától - előreláthatólag egy hétig - bontással járó hibaelhárítást végeznek a Zsolcai kapu 14. szám előtti útszakasz városból kifelé vezető két sávjában, ezeket a sávokat a munka idejére lezárják.
A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, tehát kerülni kell.
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.
Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u .48.
Görömbölyi u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalom
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Mindenki hibázik néha, de úgy érzed, veled valamiért most szigorúbbak, mint másokkal. Pedig a többiek sem hibátlanok, csak te elegánsabb vagy annál, hogy mások orra alá dörgöld a gondjaikat.

Bika
Érdemes ma egy kicsit nagyvonalúnak lenned valakivel, főleg, ha látod rajta, hogy rossz napja van. Ha egy kicsit segítesz neki, legközelebb, amikor te kerülsz szorult helyzetbe, viszonozni fogja a dolgot.

Ikrek
Úgy érzed, hogy jobban is tudnál teljesíteni annál, amit most nyújtasz, de félsz, hogy akkor valamelyik másik területen kell áldozatokat hoznod. El kell döntened, hogy mi a fontosabb.

Rák
Ha valami nagyon fájdalmasan hangzik, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy nem azért érzel-e így, mert van a dologban igazság. Ha valaki az elevendere tapint, az jó alkalom, hogy felismerd a helyzetet.

Oroszlán
Viharosak az érzelmeid, és egyelőre még nem tudod, hogy ki iránt mit is érzel pontosan. Szerencsére most még nem is kell végső döntést hoznod, van időd arra, hogy átgondold a dolgokat.

Szűz
Híreket vársz valaki felől, de egyelőre nem jelentkezik. Próbáld addig is valami hasznossal elfoglalni magadat, mert ha csak várakozol, úgy sokkal lassabban telik majd az idő.

Mérleg
Rosszul viseled az elutasítást, de ezeket a helyzeteket is meg kell tanulnod kezelni. Tudd, hogy mikor kell nemet mondanod, és azt is, hogy mikor kell neked elfogadni a nemet, és mikor érdemes tovább küzdeni.

Skorpió
Eddig minden a terveid szerint alakul, de nem árt, ha szorosan fogod a gyeplőt, mert vannak, akik csakis azt várják, hogy lankadjon egy kicsit a figyelmed. Ne halogasd a fontos lépések megtételét.

Nyilas
Ha nem vigyázol, gyorsan a fejük tetejére állnak a dolgok, és onnan már nehéz lesz helyrehozni az ügyeidet. Próbálj inkább előre látó lenni, és ne engedd, hogy valaki felborítsa a terveidet.

Bak
Úgy látod, hogy valaki éppen csak annyi energiát tesz egy feladatba, amennyit feltétlenül szükséges, ez viszont nem lesz elég ahhoz az eredményhez, amit te szeretnél elérni. Oszd meg vele a terveidet, hogy őt is motiváld.

Vízöntő
Nem csak dicséretet és elismerést kapsz valakitől az eredményeidet illetően, de egy izgalmas lehetőséget is, ami segíthet abban, hogy egy egészen új szintre lépj. Ragadd meg az alkalmat.

Halak
Jól teszed, ha kitartó vagy és keményen dolgozol, de fel kell ismerned, hogy neked is vannak határaid, és neked is vannak szükségleteid. Ezeket tiszteletben kell tartanod, vagy megbosszulják magukat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!