Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2024.02.16.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 16. péntek 07:28
Nagy lesz ma a napi hőingadozás, emiatt vérnyomás és szívproblémák, fejfájás és migrén is előfordulhat, de a felhők közül kisüt majd a nap is. 
Miskolci reggel. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

Péntek reggelre többfelé képződik pára, köd, de délelőtt ezek gyorsan feloszlanak. Kezdetben északon lehetnek felhősebb tájak is. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csak északon takarhatják gyakrabban felhők a napot. Csapadék sehol sem várható. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +4 fok között alakul. Napközben 10 és 17 fok közé melegszik a levegő - olvasható az idokep.hu oldalon.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, szívproblémák, fejfájás és migrén is előfordulhat.
A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok. A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz több órát is a szabadban tölteni napközben. Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken száraz utakra számíthatnak a közlekedők, csapadék sehol sem várható. Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, északnyugaton megerősödik a délkeleti szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Miskolcon ma reggel igen vegyes képet mutat a levegőnk minősége, a nagyobb részén jó vagy elfogadható, de vannak sajnos szennyezett területek is, a Lyukóvölgy, az Újgyőri piac, Avasalja, Városház tér, Martin kertváros tengelyen, a pmmonitoring.hu adatai alapján.

Útinform 

A  Miskolc Városgazda információi szerint:

Kálvin J. u. – Papszer u. kereszteződésében sárgán villognak a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Alföldi u. 4

Balázsdiák u. - Bércalja u. kereszteződés

Csokonai V. M. u. 130

Erzsébetsétány 53/a

Feszty Á. u. 11/b

Gorkij sor 65

Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.

Kázmér u. 12

Kis-Hunyad u. 49

Kondor Béla – Vas Gereben u. kereszteződés

Lonovics utca 2

Mogyoró u. - Szervezet u. kereszteződés

Papszer u. 1

Puskás T. u. 5

Szentistványi út 32

Üllő u. – Fenyves u. kereszteződés

Horoszkóp

Kos
Ne hagyd, hogy valaki olyan mondjon ítéletet ma fölötted, akinek magának is lenne mi miatt vezekelnie. Mindannyian követünk el hibákat, de ha dolgozol a kijavításukon, nincs okod a szégyenkezésre, és aki nem teljesen hibátlan, nem bírálhat téged.

Bika
Ne vegyél magadra mindent, amit mások mondanak, és főleg ne csinálj nagyobb problémát egy barátságtalan szóból vagy hangsúlyból, mint amekkora. Mindenkinek vannak rossz napjai, de felnőttként tudni kell túllépni az ilyen helyzeteken. Ha sokat rágódsz rajtuk, csak fölöslegesen emészted magad.

Ikrek
Használd ki ma a lehetőséget, ha valaki a társaságát ajánlja fel, mert kellemes időt tölthettek együtt, és az is valószínű, hogy a beszélgetésből tanulsz valami olyat, amire nagy szükséged van mostanában. Ha sikerül leszűrnöd a tanulságokat, nem csak egy barátságot erősítesz meg, az életedben is jelentős előrelépést tehetsz.

Rák
Próbálsz egy számodra fontos dologra koncentrálni, de valaki folyamatosan megzavar, holott most minden energiádra szükséged lenne, hogy a lehető legjobb döntéseket hozd. Még ha nehéz is, próbáld meg kizárni a külvilágot, és befelé figyelni, mert a válaszokat csak ott találhatod meg.

Oroszlán
Egy őszinte beszélgetés most sokat segíthet, de csak akkor, ha nem az érzelmeidre hallgatsz, és nem engeded eluralkodni magadon a haragot vagy a sértődöttséget. Nem csak a másikkal, magaddal szemben is őszintének kell lenned, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy szembe kell nézned olyasmikkel, amik igazsága fájdalmas lehet.

Szűz
Figyelj ma oda arra, ami a családi körödben történik, mert lehet, hogy valaki megpróbál eltitkolni előled valamit. Ne vádaskodj, és ne gyanúsíts senkit semmivel, inkább csak legyél ott, amikor valaki készen áll arra, hogy feltárja az érzéseit, vagy beismerje az elkövetett hibáit. Nagy szüksége lesz most a támogatásodra.

Mérleg
A fejlődés elengedhetetlen része az életünknek, de nem kell mindig hatalmas lépésekben haladni. Ha valami megijeszt, és úgy érzed, nem tudsz még most szembe nézni vele, hagyj időt magadnak. Inkább haladj kis lépésekben, mintsem örökre elveszítsd a magabiztosságodat, és ne merj többé a tovább lépéssel próbálkozni.

Skorpió
Ha elindulsz egy úton, mindenképpen jobban jársz, mintha benne ragadsz a mostani, döntés előtti állapotban. Ha hibázol is, legalább tudod, hogy legközelebb mit kell tenned, ha pedig a jó utat választod, sikeres leszel. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy egy helyben vesztegeted az idődet.

Nyilas
Egy régi barátról kaphatsz híreket, amelyek egy régen feledésbe merült ügyet helyeznek új megvilágításba. A múlton rágódni nem érdemes, de ha ez az új információ a jelenedet és a jövődet is másképpen alakítja, akkor nem késő helyrehozni valamit, amit korábban elrontottatok.

Bak
Egy fontos döntés előtt állsz, de valahányszor gondolkodni kezdesz, zavarba jössz, és inkább elnapolod a kérdést. Pedig a probléma nem fog magától megoldódni, és minél tovább halogatod, annál súlyosabb árat kell majd fizetned a késedelemért. A szerelmed segíthet, ha elveszted az önmagadba vetett hitet.

Vízöntő
Természetes, hogy azt várod, mások is fektessenek energiát a kapcsolatotokba, de lehet, hogy valami, amit apróságnak gondolsz, számukra nagyon is komoly vagy ijesztő dolog. Légy türelmes, és értékeld azt is, ha próbálkoznak. Ha egyszerre akarsz mindent, csak elijeszted őket.

Halak
Kivételesen az a legjobb, amit tehetsz, ha elébe mész egy konfliktusnak, akár ki is provokálod azt, ha úgy érzed, hogy nincs más módja annak, hogy érvényesítsd az akaratodat. Ha az igényeid jogosak, most ne fogd vissza magadat, és ne hagyd, hogy mások megkárosítsanak, csak mert nekik úgy kényelmesebb. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!