Ugrás a tartalomra

Összeírják az ebeket

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 15. hétfő 12:02
A miskolci önkormányzat július 1. és szeptember 30. között ebösszeírást végez - tájékoztatta portálunkat a városháza.

Az ebösszeírást, az ebek regisztrációját az önkormányzatoknak háromévente legalább egy alkalommal kötelező lebonyolítaniuk. Az ebösszeírás - az állatvédelmi törvény szerint - az önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásai miatt szükséges. Az ebösszeírás adatairól a hivatal helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

A regisztráció kezdete július 1-je, de a bejelentéshez szükséges nyomtatványok már elérhetők, letölthetők a város honlapjáról, illetve beszerezhetők az ügyfélszolgálaton. Az ebek összeírása önbevallásos módszerrel történik. Az ebtulajdonosoknak kell a nyomtatványt beszerezni, és kitöltve visszaküldeni legkésőbb szeptember 30-ig.

Az adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani:
- postai úton a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. alatti címre küldve,
- elektronikusan az ebbejelentes@miskolc.hu címre továbbítva,
- személyesen a központi ügyfélszolgálaton az e célra kihelyezett gyűjtőládába helyezve,
- faxon a 06/46/512-801 számra továbbítva; vagy
- ügyfélkapun keresztül az EZEN a linken található „Eb bejelentő adatlap v1.1” megnevezésű elektronikus űrlap használatával. Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy az elektronikus űrlap használatához szükség van az Általános nyomtatványkitöltő programra (ÁNYK).

A kutyatartóknak az adatszolgáltatás kötelező. Az a gazda, aki nem szolgáltatott adatot négylábú kedvencéről, harmincezer forintos bírsággal sújtható. Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban jelezni a települési önkormányzat jegyzőjének. Az ebösszeírással összefüggő bejelentési kötelezettség teljesítésének ellenőrzése a beérkezett adatlapok feldolgozását, ebnyilvántartásban való rögzítését követően kezdődik majd meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!