Ugrás a tartalomra

Sétán ismerkedtek Diósgyőr nevezetességeivel

minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. július 23. szombat 15:08
Szombaton közel másfélórás „garantált” sétát szervezett a Tourinform Miskolc Iroda az érdeklődőknek. A belvárosi kincseket ismertető kultúrtúrához hasonlóan, itt is a városrész érdekességeit, értékeit ismerhették meg a csatlakozók.

A szakember által vezetett séta során olyan rejtélyekre derült fény, mint hogy miként kapcsolódik egy vadász álma Diósgyőr nevéhez, miért nevezik a Diósgyőri várat a „királynék jegyajándékának” vagy mit rejt a „kis szilvamag”.

Fotók: Horváth Csongor

A MIDMAR Kft. Tourinform Miskolc Iroda „garantált sétájának” célja megmutatni a belvároson kívüli városrészek szépségeit – miskolciaknak és turistáknak egyaránt. Jártak már Miskolctapolcán és Lillafüreden is, a jövőben pedig Görömböly és az Avasi Arborétum is úti célok lesznek – mondta el a Miskolc Televízió számára Tóth-Bodnár Krisztina idegenvezető.

A séták rendszeres résztvevői Tóth-Müller Ilona és Tóth István, akik azért csatlakoztak korábban a kisavasi, a tapolcai, a lillafüredi, a selyemréti, a belvárosi és egyéb túrákhoz, mert érdekli őket a város történelme, története.

Hozzátették: miskolciként is számos újdonságot tudnak meg egy-egy ilyen alkalomkor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!