Ugrás a tartalomra

Hétvégén még szavazzunk, hogy Miskolcon is segíthessenek az anyáknak és a családoknak!

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 07. szombat 09:08
Egy gyermek érkezése a családban fenekestül felforgatja mindenki életét. Számos édesanya tanácstalannak érzi magát az új élethelyzetben, hiába a rengeteg cikk, a baráti kör véleménye, tanácsa – a jó szándék mellett a szakmai háttér, a hiteles forrás rendkívül fontos ahhoz, hogy valódi támogatást kapjanak a kismamák. Miskolci és fővárosi szakemberek – gyógyszerészek, dietetikus és pszichológus erre vállalkoztak. Boda Eszter gyógyszerész és csapata benevezett a Richter Anna díjra, pályamunkájukra március 8-áig szavazhatunk.

Ha már most meggyőztük, ITT szavazhat. (Ha még olvasna, a cikk végén is megteheti.)

Szeretnének hasznos tanácsokat adni az édesanyáknak Miskolcon is. A felkészült csapat a gyógyszerészi szemlélet és szaktudás mellett nemcsak a gyermekbetegségek gyógyszereiről, váratlan helyzetek kezeléséről tud felvilágosítást adni, hanem szinte minden olyan kérdésben, élethelyzetben, amely a családot ebben az időszakban lelkileg és testileg is érinti.  

A csapat Boda Eszter vezetésével „Anyaként is egyensúlyban” projektjével pályázott a Richter Anna díjra. A gyógyszerész elmondta, rengetegen fordulnak hozzájuk segítségért, de a munkában sem a hely, sem az idő nem alkalmas a hosszabb tanácsadásra. Ráadásul sok esetben, lelki, mentális egészségbeli támogatásra is szüksége lenne az édesanyáknak.

– Ezeket figyelembevéve állt össze a csapatunk. Hiteles szakmai forrásként többek között olyan kérdésekre szeretnénk választ adni, hogy milyen gyógyszerekkel kezeljük a betegségeket, hogyan változik az anya élettere, és mire kell figyelni a fizikai-mentális egészségi állapot megőrzéséhez a szülés körüli időszakban – mondta.

Pályázatukban az ország három városában – Miskolc mellett Budapesten és Vecsésen – terveznek interaktív előadássorozatot. Itt testanalízissel egybekötött állapotfelméréseket is végeznének, hogy megfelelő diétát tudjanak ajánlani. De elmondják azt is, mi az optimális tápanyagbevitel a terhesség, a szoptatás időszakában. Beszélni kell arról is – folytatta a szakember –, hogyan nyerheti vissza az édesanya az egészséges testsúlyát, egészséges testképét. A kérdésfelvetés komplex, ezért is érkeztek több szakterületről a csapattagok.

Az előadások anyagából aztán egy online fórumot terveznek indítani. Ide töltenék fel a szakmai anyagokat, de egyfajta párbeszéd elindítására is alkalmas lehet ez a felület. Ha nyernek a pályázaton, akkor tananyagokkal, oktatófilmekkel is bővülne a kínálat. Az előadásokat ingyenesen tartanák, csak regisztrációhoz kötnék a részvételt, és gondot fordítanak majd arra is, hogy az előadás ideje alatt a gyermekeknek felügyeletet szervezzenek.

A Richter Anna díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok. A kategóriák győzteseit a zsűri választja ki, de március 8-ig a www.richterannadij.hu oldalon elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van. Figyelem, a leadott szavazat után egy e-mailt kapunk, ezzel meg kell erősíteni a voksot, mert az csak úgy válik érvényessé! A győztes csapat, illetve a közönségdíjas 4-4 millió forintot nyer el a projektje megvalósítására.

Szavazni ITT lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!