Ugrás a tartalomra

Új belépési rend lép érvénybe péntektől a miskolci kórházakban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 11. szombat 06:07
A járványügyi helyzet változása és a fertőzött betegek számának növekedő tendenciája további intézkedések életbe léptetését tették szükségessé a miskolci kórházakban.

Április 10-étől, péntektől új belépési-beléptetési rendet vezetnek be, annak érdekében, hogy egy esetleges fertőződés veszélyét csökkentsék az intézményekben. Ez a járványügyi veszélyhelyzet lezárásáig érvényben marad.

A részletek:

MEGYEI KÖZPONTI KÓRHÁZ

a főbejáratot a gyalogos és a biciklis forgalom számára tartják fenn. A kapu 0-24 órában üzemel. A belépés mind a dolgozók, mind a betegek, mind pedig a hozzátartozók részére engedélyezett. Itt hőkamerával ellenőrzik a testhőmérsékletet.

az Északi kaput (Sajószentpéter felől) kizárólag a dolgozók számára tartják fenn (munkanapokon: 5-19 óra között; hétvégén és munkaszüneti napokon a kapu zárva tart, a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően). A behajtást követően mérik a dolgozók testhőmérsékletét.

a Déli, Blaskovics utcai kapu az OMSZ, a betegszállítók és betegek, valamint a kórházi műszaki feladatokat ellátó gépjárművek számára tartják fenn (munkanapokon és munkaszüneti napokon 0-24 órában üzemel. Behajtáskor helyben mérik a testhőmérsékletet. Gyalog és biciklivel itt nem lehet bemenni)

Az egyes betegellátó épületekben a kézfertőtlenítő pontoknál továbbra is kórházi dolgozó segíti a kézfertőtlenítés elvégzését. Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be, a hozzátartozók a jövőben, a parkban, rossz idő esetén az intézmény kultúrtermében várakozhatnak.

Fentiek alól kivételt jelent, ha a beteg mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, avagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve, ha a páciens kiskorú. Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, erre lehetőséget biztosítanak.

SEMMELWEIS JÁRVÁNYKÓRHÁZ

A beléptetés rendje nem változik, mindkét kapunál mérik a testhőmérsékletet a jövőben.

SEMMELWEIS RENDELŐINTÉZET – SZENT FERENC TAGKÓRHÁZ – SZIKSZÓI TAGKÓRHÁZ – DIÓSGYŐRI TAGKÓRHÁZ

Mind a négy telephelyen, az épületeken belül, belépéskor, a kézfertőtlenítő pontnál ellenőrzik a testhőmérsékletet mind a betegek, mind a dolgozók esetében. Az épületbe kizárólag betegek mehetnek be. Kivétel, ha a beteg mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, avagy fizikai állapota az önálló közlekedést, mentális állapota a személyzettel való érdemi kontaktus felvételt nem teszi lehetővé, illetve, ha a páciens kiskorú. Amennyiben a hozzátartozó önállóan abból a célból kíván az épületbe belépni, hogy valamelyik fekvőbeteg állapotáról annak kezelőorvosával konzultáljon, erre lehetőséget biztosítanak.

Az új beléptetési rend várhatóan lassítja a belépést, de az intézmény mindent megtesz majd a minél gyorsabb lebonyolításért.

A fenti rendszer április 10-19. között egy „relatív toleranciával” működik. Az első 10 nap tapasztalatai és betanulás után szükség szerint módosításokat hajtanak majd végre a rendszer működtetésében.

– Köszönjük az állampolgárok eddigi együttműködését, és kérem, a fenti intézkedéseket – még ha kényelmetlenek is – fogadják toleranciával, hiszen céljuk a dolgozói és betegbiztonság fenntartása, valamint, hogy régiónk, országon belüli, igen kedvező járványügyi helyzetét továbbra is meg tudjuk őrizni – tájékoztatott Révész János főigazgató.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!