Ugrás a tartalomra

Új, korszerű monitorokkal gyarapodott a GYEK

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. április 25. csütörtök 16:04
Országszerte 21 gyermekgyógyító intézmény nyert csaknem 7,5 millió forint értékben a gyerekek egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket, a K&H gyógyvarázs pályázatnak köszönhetően. A kelet-magyarországi régió győztesei között a Központi Kórház is helyet kapott: 291 ezer forint értékben nyert betegőrző monitorokat.
Fotók: Juhász Ákos

Idén 45 pályázat érkezett a K&H gyógyvarázs programjára. A nyertesek kiválasztását ezúttal is a helyi közösségekre bízták. A K&H Csoport a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből 1 forintot különített el erre a célra. – Az elmúlt 16 évben összesen 460 alkalommal, 661 millió forint értékben támogattuk a gyermekegészségügyet – mondta Horváthné Galamb Andrea, a K&H Bank fiókcsoport vezetője csütörtökön, a kelet-magyarországi régió eredményhirdetésén a Központi Kórházban. Kiemelte: az összegyűjtött csaknem 7,5 millió forintból a miskolci kórház 291 ezer forintban részesült.

Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kifejtette, erőteljesen nő az adományozói tendencia. – Tavaly az adományok nagyságrendje megközelítette a 100 millió forintot, idén pedig már az első negyedévben elértük ezt – emelte ki.

Kosaras Éva, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosától megtudtuk, a két monitor a Gyermek belgyógyászati osztályra kerül. – Az új eszközök alkalmasak lesznek akár folyamatos vérnyomásmérésre, kivizsgálásra, akár folyamatos megfigyelés keretében, vagy altatott betegeknél. Továbbá alkalmanként vérnyomás, pulzus vagy oxigéntelítettség mérésére is – részletezte.

A gyógyvarázs programnak köszönhetően országszerte 21 gyermekgyógyító intézmény nyert csaknem 7,5 millió forint értékben eszközöket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!