Ugrás a tartalomra

Az oktatás a felzárkóztatás egyik kulcsa

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 26. kedd 16:00
Ugyanilyen fontos a szegénység újratermelődésének megakadályozása is. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Felzárkózási Fórumon elhangzott, hogy a megyének kötelessége, hogy foglalkozzon a társadalmi felzárkóztatással.

Települések vezető, civil és karitatív szervezetek, valamint a tudományos élet képviselői is jelen voltak a megyeházán megtartott fórumon. A közgyűlés elnöke Szabó Magdát idézte, miszerint, mindenki maga ad számot a jövőnek. A felzárkóztatásban pedig a felelősség mindenkié.

Bánné Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, mi döntünk arról, hogy mivel szeretnénk foglalkozni. – Én azt gondolom, hogy B.-A.-Z. megyének kötelezettsége, sőt kötelessége az, hogy foglalkozzon a társadalmi felzárkóztatással.

A felzárkóztatás ebben a régióban kiemelten fontos. A megyei közgyűlés elnöke szerint minden település más és más gondokkal küzd, de egy közös: a kötelesség.

A kulcs az oktatásban rejlik elsősorban – ezt már Sörös Iván mondta. A Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Helyettes Államtitkárság Gyermekesély Főosztályának főosztályvezetője előadást tartott. Kiemelte, hogy a szegénység újratermelődésének megakadályozása és a gyerek a legfontosabb. – Oktatás, lakhatás, foglalkoztatás. Kifejezetten a gyermekjólét területe, antidiszkrimináció területe, és van még egy nagyon fontos intézkedési vetület, lehet, hogy keveset látni így, az pedig nem más, mint a stratégiának a nyomon követése.

A felzárkóztatási fórumon elhangzott, hogy új programokat fejleszt ki az államtitkárság, hiszen 2021-től egy új finanszírozási ciklus indul az Európai Unióban.

További hírek

Olvasnivaló