Ugrás a tartalomra

Szabadlábon Csenge gyilkosa

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 03. kedd 19:20
Szabadlábra helyezték Csenge gyilkosát a másodfokú ítélet kihirdetéséig. A 17 éves borsodnádasdi lány három évvel ezelőtt halt meg. A most szabadlábra helyezett férfi talált rá az eszméletlen lányra, akit egy vízelvezető csatornába dobott. A lány az akna alján lévő vízbe fulladt bele. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
csenge_gyilkosa
Fotó: Végh Csaba

Megbilincselve, vezetőszáron kísérték be a bíróságra a most 24 éves vádlottat, akit több mint 2 és fél éve tartóztattak le. A vádlott és a lány ismerték egymást. A tragédia estéjén találkozót beszéltek meg. Az összejövetel vitával ért véget, majd elváltak. A fiatal férfi azonban visszament a helyszínre, ahol már ájult állapotban talált a lányra. Csenge arcát többször is megütötte valaki, emiatt veszítette el az eszméletét.

- Az eljárás során azt nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy ki volt az a személy, aki ezen legalább háromrendbeli közepes erőt meg nem haladó tompa erő behatást okozta – mondta dr. Lengyel Andrea bíró a Miskolci Törvényszéken.

A férfi levetkőztette az eszméletlen lányt és anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy él-e még, bedobta a vízelvezető aknába.  A 40 cm magasságú vízbe a lány belefulladt.  

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös. A bíróság a büntetlen előéletű férfit 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, de beszámították eddigi előzetesét is. Az ügyész fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. Emellett indítványozta a vádlott letartóztatásának fenntartását az ügy jogerős befejezéséig. A férfi ügyvédje viszont a letartóztatás megszüntetését kérte. A bíróság elrendelte a vádlott szabadlábra helyezését. Az ítélet hallatán Csenge édesanyja összeomlott. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.  

 

További hírek

Olvasnivaló