Ugrás a tartalomra

Áll a bál az Operaházban: úgy tűnik, üzemeltetési engedélye sem volt a büfének

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 13. szerda 13:42
Az önkormányzat és a Magyar Állami Operaház állításai jócskán ütik egymást.

„Az Operaház 2024. március 4-én bejelentést tett büfé üzemeltetéséről.” - az Index kérdéseire ezt a választ küldte Budapest VI. kerületének önkormányzata. Ez a mondat ugyanakkor rávilágít egy nagyon fontos dologra. Arra, hogy

ezek szerint amikor az Operában március 3-án kirobbant a büfébotrány, a Magyar Állami Operaháznak nem volt üzemeltetési engedélye a büfére.

Márpedig a büfé nyitva állt, várta a nézők ostromát. Az Index levelet írt minden érintett hatóságnak, felügyeleti szervnek.

Sztori:
Minden azzal kezdődött, hogy félbevágták a Carmina buranát. Az ok: a nézők menjenek büfézni, mert az ott befolyt összeg többletbevételhez juttatja a Magyar Állami Operaházat. Mindezt Ókovács Szilveszter, az intézet főigazgatója adta utasításba - emlékszik vissza a portál.

A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a Magyar Állami Operaház hallgat az ügyben, pedig az állami fenntartású intézményhez nem egyszer fordultak vonatkozó kérdésekkel.  Mindössze egyszer kaptak választ, március 6-án, akkor is csak annyit, hogy:

Az OPERA a szükséges engedélyek birtokában van, bejelentési kötelezettségeinek eleget tett.

A VI. kerület legújabb hivatalos válaszából viszont már tudjuk, hogy az Operaház csak március 4-én tett bejelentést a büfé üzemeltetéséről - számol be az Index.

Borítókép: A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

További hírek

Olvasnivaló