Ugrás a tartalomra

Biztonság, elfogadás, egészség – Jótékonykodtak a rend őrei

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 12. szerda 17:01
Elfogadás, biztonság, egészség - ezen értékek mentén szervezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szimbiózis Alapítvány és a megyei kórház közös programját szerdán. A rendezvény több helyszínen, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet.
Fotók: Juhász Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, nehéz helyzetben van a Szimbiózis Alapítvány. A rezsiköltségek emelkedése több mint 74 millió forint többletkiadást jelent a Baráthegyi Majorság számára. Szerdán reggel segítség érkezett a majorságba. A megyei rendőrkapitányság kommandósai vették át a munka nehezét: tűzifának valót aprítottak a fűtésszezonra készülve.

- Megkeresett minket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, mert ők is olvastak arról, hogy milyen nehéz helyzetbe került az alapítvány. Amikor elkezdtünk arról beszélgetni, hogy mi lenne számunkra a segítség, arra jutottunk, hogy nekünk leginkább tűzifára lenne szükségünk, mert ahol lehet, átállunk a fatüzelésre, és minél több tűzifára van szükségünk a téli időszakban – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Almási Beatrix, a Szimbiózis Alapítvány kommunikációs referense.

Miután elkészült a tüzelő, ajándékba bűn- és balesetmegelőzést szolgáló eszközöket kaptak a majorság lakói. A jótékonysági akció itt azonban közel sem ért véget. Amíg a rendőrök segítkeztek, a Baráthegyi Majorság lakói is szorgoskodtak: egy óriási sajttálat állítottak össze az alapítvány saját készítésű termékeikből.

- A majorságban kapott sajttálat pedig rendőri kísérettel – megkülönböztető fényjelzés kíséretében – elhoztuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba, ahol egy rendőri bemutatót követően közösen fogyasztottuk el az itt kezelt gyerekekkel, és nővérekkel – ismertette a programot Dobi Tamás. Hozzátette, a három szervezet – az alapítvány, a rendőrség és a kórház - három nagyon fontos értéket közvetít, ezért is fogtak most össze ezzel a rendezvénnyel.

- Ezen értékek mentén válunk egészséges társadalommá – hangsúlyozta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A rendőrségi bemutatót nagyon élvezték a megyei kórház kis betegei, akik a rehabilitációs osztályon töltik mindennapjaikat. 

- Ezeknek a gyerekeknek van egy életritmusa, reggel kelnek, reggeliznek, iskolába, aztán kezelésekre mennek. Szükség szerint pszichológus foglalkozik velük. Ezt teszik hónapokon keresztül, ami nagyon monoton. Mi ebből próbáljuk őket kizökkenteni, ennek egy eszköze volt ez a jelenlegi program is  – hangsúlyozta Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója. 

A három szervezet a tervek szerint a jövőben együttműködik majd, hogy felhívják a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!