Ugrás a tartalomra

Borsodban átlagon felüli a véradók száma

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 27. szerda 16:50
Több, mint ötezer-ötszázan adtak vért az idén Miskolcon. Az országos átlaghoz képest a megyében magasabb a véradási kedv. A Véradók Napján csaknem hatvan olyan hőst köszöntött a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete, akik több mint ötven alkalommal adták a vérüket.
Mocsári László képgalériája!

„Adj vért, ments meg három életet!" Ha a szlogen szerint számolunk, akkor a megyeháza dísztermében kedd este jelenlévő véradók összesen 10 980 életet mentettek meg eddig.   

Bári István 1972-ben adott először vért. Most 100szoros véradóként ünnepelték. Ő ma már nem adhat vért az életkora miatt, de mentőtiszt fia rendszeres véradó. Az ünnepségen százszoros véradóként köszöntötték Marosi Györgyöt is, de oklevelet kaptak az 50, 60, 70, 75, 80 és 90-szeres véradók is.

Breitenbach Géza, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a vér olyan szervünk, ami nem pótolható semmivel, tehát e nélkül lehetetlen lenne az életmentés. – Nagyon örülünk, hogy ilyen sok ember nyújtja még önzetlenül a karját:október 31-ig ebben a megyében már több mint 15 700 véradó volt. Ez Miskolcon 5800 főt jelent – részletezte.

November 27-e 1988 óta a Véradók Napja Magyarországon. Évente 250 ezer ad vért hazánkban. A Magyar Vöröskereszt 1939 óta szervez véradó napokat.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!